Haberler

Niğde’de Önce Alt Yapı Sonra Üst Yapı

Güncelleme:

Şehir Genelinde Yoğun Bir Çalışma Temposu İçerisinde Olan Niğde Belediyesi, Alt Yapı Çalışmalarına Devam Ediyor.

Alt yapı çalışmaları içerisinde, bir çok sokak ve caddenin alt yapısını yenileyen Belediye, hizmetlerini sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde de alt yapıda ciddi bir sıkıntı olduğunu Niğdeli hemşerilerimiz biliyor. Dolayısıyla Belediye olarak bizde biliyoruz.

"Biz 2010 ve 2011 yılında Niğde'nin alt yapı sorununun çözülmesi noktasında bir proje hazırladık. Bu bağlamda Feridun Zeren Caddesi, Selçuk Caddesi, Bankalar Caddesi, İnönü Mahallesi, Pazar Pazarı alanı önüne kadar çıkacak, yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı yapım çalışmalarımız devam ediyor. Feridun Zeren Caddesinin alt yapısını tamamen bitirdik. Şu anda üst yapısıyla ilgili çalışmamız devam ediyor. En kısa süre içerisinde de asfaltlama çalışmasını yapmış olacağız. Bu şehirde hep beraber yaşıyoruz. Temizlik işlerinden alt yapı hizmetlerine kadar sorunsuz bir şekilde işleyişin sağlanması lazım. Alt yapıda sorun yaşanıyorsa bu sorunu biz çözmek zorundayız. Bir şehrin alt yapısının sağlam olması gerekliliğini hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan belediye olarak da bu alt yapı hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Kanalizasyon hatları daha önce 300'lük büzlerle döşenmiş, biz bunu 800'lük büzlere çıkarıyoruz."

"Niğde'miz de ilk kez belediye olarak 800'lük büzü biz kullanıyoruz. Bunu yapmamızın sebebi ne? Kanalizasyon hatları uzun yıllar ihtiyaca cevap versin diye. Bu çalışmalarımızdan dolayı da tabii ki esnafımıza, çevreye bir takım rahatsızlıklar veriyoruz. Bu çalışmalar dolayısıyla verdiğimiz rahatsızlık için halkımızdan özür diliyoruz. Ama yaptığımız çalışmalar tamamen halkımızın iyiliği, refahı, mutluluğu için. Belediye olarak Niğde'mizin her yerinde bir çalışma var. Niğde'mizin buna ihtiyacı var. Niğde'mizin köy görünümünden, kasaba görünümünden kurtulmaya ihtiyacı var. Çalışmalarımız önümüzdeki günlerde hızlanarak devam edecek. Selçuk caddesinde de kanalizasyon çalışmalarını başlattık. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde, yaya kaldırım ve asfaltlama çalışmalarını yaparak uzun yıllar halkımızın kullanımını sağlayacağız. Alt yapı çalışmalarına kanalizasyon, içme suyu hattı, Medaş elektrik hatlarının yer altına alınması, Telekom nakil hatlarının yer altına alınması da dahildir. Biz belediye olarak birkaç yıllığına asfaltlama veya bordür çalışması yapılmasını uygun bulmuyoruz. Uzun yıllar hizmet etsin düşüncesiyle önce alt yapı sonra üst yapı diyoruz. Bu bağlamda diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Niğde'nin sorunlarına çözüm üreterek, Niğde'yi hak ettiği kent görünümüne 5 yılın sonunda taşımış olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title