Haberler

    Nicolas Dautricourt / İris Şentürker

    Ünlü Fransız Kemancı Nicolas Dautricourt ve Piyanist I·ris S¸entu¨rker 24 Mart Cuma saat 20.00'da Fransız Kültür Merkezi ve CerModern işbirliğiyle düzenlenecek olan konserde dinleyicileriyle buluşuyor.

    Ünlü Fransız Kemancı Nicolas Dautricourt ve Piyanist I·ris S¸entu¨rker 24 Mart Cuma saat 20.00'da Fransız Kültür Merkezi ve CerModern işbirliğiyle düzenlenecek olan konserde dinleyicileriyle buluşuyor.

    Programme du concert piano / violon

    Piyano ve Keman konseri programı

    Nicolas Dautricourt / Iris Sentürker

    Johann Sebastian Bach 15' Sonate BWV 1014 pour violon et clavier

    Sonat BWV 1014 (keman ve piyano)

    Jean Sibelius 12' 3 humoresques op.87 & 89

    Hasan Ucarsu 8' "Aperlai" from the « The Story of Four Ancient Cities »

    César Franck 30' Sonate en la majeur / La majör Sonatı

    İris Şentürker

    Oda müziği kariyerini dünyaca ünlü müzisyenlerle verdiği konserlerle devam ettiren piyanist İris Şentürker İstanbul'da dünyaya geldi. Müzik eğitimine beş yaşında başladı. 1998'de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Prof. Meral Yapalı'nın sınıfından derece ile mezun oldu."The British Council" tarafından düzenlenen "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasında birinci olduktan sonra Manchester Royal Northern College of Music'de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı, Leontina Margulis, Irina Zaritskaya, Hüseyin Sermet, Sergei Dorensky gibi ünlü müzisyenlerle çalıştı. Eczacıbaşı Vakfı'nın tam bursu ile calışmalarını sürdürdü. İş Sanat tarafından düzenlenen "BBC Solistleri Yarışması"nda en iyi üç sanatçıdan biri seçildi. Fransız Hükümeti'nin davetlisi olarak Alfred Cortot Ecole Normal de Music de Paris'de çalışmalarına ünlü piyanist Christian Ivaldi ile devam etti, Concour Diplöme Execution de Piano yarışmasında üçüncü, Oda Müziği dalında Concour Diplome Superior de Music de Concertiste yarışmasında da oybirliği ile birinciliğe layık görüldü.

    Ulusal ve Uluslarası birçok festivalde resitaller, devlet senfoni orkestraları ve oda orkestraları eşliğinde solo konserler verdi. Pelin Halkacı Akın, Gülşen Tatu, Pierre Amoyal, Miguel da Silva, Muhittin Dürrüoğlu, Hüseyin Sermet, Yovan Markovitch, Nicolas Dautricourt, Andrej Bielow, Thomas Riebl ve Alexander Rudin ile ile ikili ve oda müziği konserleri vermeye devam etmektedir. Keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve viyola sanatçısı Thomas Riebl ile iki ayrı CD çalışması bulunan Şentürker, İş Sanat, 33. 34. ve 42, Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde ve Litvanya Ulusal Filarmonisi daveti ile Vilnius Uluslararası Müzik Festivalinde solist olarak yer aldı. Macaristan, Pakistan, Fransa, İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, Suriye, Litvanya, Letonya, Estonya ve Japonya'da resitalleri ve oda müziği konserleri süregelen sanatçı halen MSGSÜ Devlet Konsertvatuvarında piyano ve oda müziği dallarında ders vermektedir.

    Detaylar :

    İl : Ankara

    İlce : Altindağ

    Mekan : Ankara CerModern

    Mekan Adresi : Altınsoy Cad. No: 3

    Başlangıç Saati : 24.03.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 24.03.2017 22: 00: 00

    Kategori : Nicolas Dautricourt / İris Şentürker

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Fransız Kültür Merkezi Sebastian Bach Jean Sibelius Piyanist Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title