Haberler

Nezir Çelik, Beü'de "Metabolik Denge ve Sağlıklı Beslenme"Yi Anlattı

Metabolik Balans Sistemi Uzmanı Dr. Nezir Çelik Bülent Ecevit Üniversitesi’nde “Metabolik Denge ve Sağlıklı Beslenme”yi anlattı.

Metabolik Balans Sistemi Uzmanı Dr. Nezir Çelik Bülent Ecevit Üniversitesi'nde "Metabolik Denge ve Sağlıklı Beslenme"yi anlattı.

Son yılların en çok konuşulan kilo kontrol sistemi olan "Metabolik Balans Sistemi" Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde Metabolik Balans Ankara temsilcisi Dr. Nezir Çelik'in katıldığı konferansta detaylarıyla anlatıldı.

Katılımın yoğun olduğu konferansa Zonguldak Valisi Ali Kaban, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Zonguldaklılar katıldı.

Konferansına Metabolik Denge'nin ne olduğunu açıklayarak başlayan Çelik, sağlıklı beslenmeyle ilgili bilinen doğru ve yanlışları anlattı. Dengeli beslenmeyle ilgili tavsiyelerde bulunan Çelik şunlara değindi:

"Bilinen bütün diyetler az ve sık yemeyi öğütlerken, 'Metabolic Balance/Metabolic Denge' sistemi günde üç kere, beş saat ara ile beslenmeyi öneriyor. Herkes sık yemeyi önerebilir ama unutmamak lazım ki, vücudun besinleri rahatlıkla sindirebilmesi için makul bir dinlenme zamanına ihtiyacı vardır. Her ara öğün metabolizmanın dengesini bozarak, insülin düzeyini yükseltiyor ve acıkma ataklarını tetikliyor. 'Metabolic Balance' sisteminin en önemli kurallarından biri, günde üç öğün yemek. Diğeri de öğünler arasında beş saat ara vermek. Bu nedenle beş saatlik mola süresine sadık kalmak büyük önem taşıyor. Beş saat aralıkla beslenince, vücutta insülin seviyesi düşüyor ve yağ yakımı gerçekleşiyor."

"Yemekten sonra bir elma"

Metabolik Balans sisteminde meyvenin önemine dikkat çeken Çelik şöyle devam etti:

"'Metabolic Balance' sisteminde önerilen en önemli meyve, elma. Öyle ki herkesin günde mutlaka bir elma yemesi gerekiyor. Elmanın içindeki vitamin ve mineraller, metabolizmanın dengesi için büyük önem taşıyor. Her gün yenen bir elma vücudun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Günde tüketilen bir adet elma iki ayda kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Elmanın kırmızı veya yeşil olması önemli değil. Her çeşit elma çok değerli. Gün içinde herhangi bir öğünden sonra yenebilir. İsterseniz sabah kahvaltısından, isterseniz öğle yemeğinden, isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyin, fark etmiyor. Elmanın içinde bir çeşit protein olan 'pektin' maddesi bulunuyor. Bu madde hazmı ve sindirimi kolaylaştırıp, ürik asidi düşürüyor."

Dr. Nezir Çelik verdiği konferans sonunda dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, verdiği konferans anısına Dr. Nezir Çelik'e teşekkür plaketi takdim etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Ali Kaban Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title