Haberler

Nevşehirli Tornacıdan Çilek Fidesi Sökme Makinesi

Güncelleme:

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde tornacılıkla uğraşan 45 yaşındaki Mehmet Yazıcı, çilek fidesi sökme makinesi üretti.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde tornacılıkla uğraşan 45 yaşındaki Mehmet Yazıcı, çilek fidesi sökme makinesi imal etti.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derinkuyu halkının çoğunluğunun tarımla uğraşması dolayısıyla yörede tarım aletlerine talebin arttığını, bu bağlamda çilek fidesini topraktan çıkaracak, yıldız şeklinde bıçakları bulunan tarım aleti geliştirdiğini söyledi.

Makinenin teknik çizimini 15 günde yaptığını ve 3 kişiyle çalıştığını belirten Yazıcı, çalışmalarının 2,5 ay sürdüğünü dile getirdi. Tarım aletinin 110 bin lira mal olduğunu ifade eden Yazıcı, denemelerde makineden yüzde 80 verim alındığını kaydetti.

Yazıcı, bu makineyle çilek fidesinin el değmeden topraktan alınarak paketlendiğini belirterek, "Çilek fidesi sökme makinesinin en önemli özelliği, tamamen yerli bir makine olmasıdır" dedi.

Hidrolikle çalışan makinede yıldız şeklinde 6 bıçak ve bıçakların altında zincir palet bulunduğunu aktaran Yazıcı, tarım aletinin tarla taşı temizleme özelliğine de sahip olduğunu vurguladı.

Yazıcı, fide sökme makinesinin internetten duyulması üzerine Manisa, Balıkesir, Konya ve Adana'dan talepler geldiğini, seri imalata geçmesi planladığını sözlerine ekledi. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yazıcı Derinkuyu Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title