Haberler

Nevşehir'de 56 Bin 843 Öğrenci Tatile Giriyor

Güncelleme:

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, yaz tatiline girecek olan öğrencilere tatilde bol bol kitap okuyarak gezmelerini tavsiye etti.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, karnelerini alarak yaz tatiline girecek olan öğrencilere tatilde bol bol kitap okuyarak gezmelerini tavsiye etti. Büyükfırat, karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilerin velilerinin ise çocuklarına sevgi ve şefkat göstermelerini istedi.

Büyükfırat, yaptığı açıklamada, Nevşehir'de 2012-2013 eğitim öğretim yılında 13 anaokulu, 138'i İlkokul, 95'i Ortaokul ve 45'i Lise olmak üzere toplam 291 okulda 3 bin 285 öğretmen ve idarecinin görev yaptığını ve bu okullarda il genelinde 56 bin 843 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü kaydetti. 2012-2013 eğitim öğretim yılının tamamlanması ile birlikte Nevşehir'de 19 bin 203 İlkokul, 18 bin 865 Ortaokul ve 13 bin 672 Lise öğrencinin karnelerini alarak yaz tatiline gireceklerini ifade eden Büyükfırat, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ise 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

'ÇOCUKLARINIZA SEVGİNİZİ GÖSTERİN'

Karne alacak öğrencilerin bir bölümünün karnelerinde zayıf notlar olabileceğini ancak bunun dünyanın sonu anlamına gelmediğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, karnelerindeki notlarından dolayı velilerin çocuklarına olumsuz tepki göstermemelerini söyledi. Büyükfırat: "Bazı öğrencilerin karnelerinde muhakkak ki zayıf notlar olabilir. Bu notlar o çocuğun başarısız olduğu anlamına gelmez. Velilerimiz karnelerdeki güzel notlarıda görerek çocuklarına destek vermeliler. Karnesinde zayıf not bulunan çocukları için sürekli onları tatilde ders çalışmaya zorlamasınlar. Biz çocukların sadece dersleri ile vakit geçirmwsini istemiyoruz. Çocuklarımız sportif ve kültürel faaliyetlere de yönelsinler. Her çocuğun ayrı bir kabiliyeti var. Kimileri temel derslerde çok başarılı iken kimileri ise sporda, müzikte veya sanatsal alanlarda başarılı olabiliyor. Velilerimiz bu yüzden çok dikkatli olmalılar. Çocuklarına sevgilerini vererek onlara saygı göstersinler ve destek olsunlar" dedi.

'TATİL ÖĞRENCİLER İÇİN BİR FIRSAT'

Karnelerinde zayıf not olan öğrencilerinde umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini vurgulayan Büyükfırat, tüm öğrencilerden tatilde bol bol gezerek dinlenmelerini ve kitap okumalarını istedi. Büyükfırat: "Sevgili öğrencilerimiz; sizlerde bir yıl boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve iyi bir tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır. Sporda, sanatta, bilimsel ve kültürel anlamda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bütün çabamız sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, mutlu bireyler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanı yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlarınızda olacaktır. Sizlerden tatil günlerini fırsat bilerek verimli, programlı, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulgafur Büyükfırat Nevşehir Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title