Haberler

Netanyahu: ABD ile Derin Bir Anlaşmazlık İçindeyiz

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a yapılan nükleer anlaşma teklifiyle ilgili ABD yönetimi ile derin bir anlaşmazlık içerisinde olduklarını belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önümüzdeki ay Washington'a planladığı geziye yönelik eleştirilere cevap verdi. ABD Kongresi'ne hitap edecek olmasını, "Kongre'nin İran ile yapılacak nükleer anlaşmada önemli bir rol üstlenme" ihtimaline bağlayan Netanyahu, İran'a yapılan nükleer anlaşma teklifiyle ilgili ABD yönetimi ile derin bir anlaşmazlık içerisinde olduklarını belirtti.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Barack Obama'ya meydan okumak için değil, ülkemin ayakta kalabilmesini etkileyen konularda sesimi yükseltme sorumluluğum olduğu için ABD'yi ziyaret edeceğim" yorumunu yaptı.

"OBAMA İLE ŞAHSI PROBLEMİM YOK"

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Almanya (5+1) tarafından sunulan teklifin, İsrail'in "varlığını tehdit etme" konusunda İran'a imkan sunacağını savunan Netanyahu, "Bu rejim, kendisini İsrail'in yok edilmesine adadığını açıkça ilan etti. Anlaşma teklifi İran'a kısa sürede nükleer silaha sahip olma imkanı sunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Obama ile şahsi probleminin olmadığını" belirten Netanyahu, "Obama'nın İsrail için birçok alanda yaptıklarından son derece memnun olduğunu kaydetti.

"İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİ"

İsrail ile ABD'nin ilişkilerinin "partiler üstü" olduğunu ifade eden Netanyahu, geçmiş yıllardaki ABD yönetimleriyle yaşanan birçok anlaşmazlığa rağmen iki ülke ilişkilerinin daha da güçlendiğini vurguladı.

Netanyahu'ya, ABD Kongresi'ne hitap etmek üzere Washington'a yapmayı planladığı ziyareti iptal etmesi yönünde İsrail ve ABD'den çağrılar ise gelmeye devam ediyor.

Ziyaretin, İsrail'de 17 Mart'ta yapılacak erken seçimleri etkilemeye yönelik olduğunu savunan taraflar, Netanyahu'nun, oylarını arttırma umuduyla ziyareti planladığını savunuyor.

OBAMA TEPKİLİ

ABD yönetimi ziyareti, basına açıklanmasından hemen önce öğrenmesi nedeniyle, protokol kurallarının çiğnenmesi olarak görüyor. ABD Başkanı Obama, İsrail'de genel seçimlerin yaklaşması nedeniyle Netanyahu ile görüşmeyeceğini açıklamıştı.

ABD'de yabancı liderlerin Kongre'de hitap etmesine yönelik davetler genellikle Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı ile istişare ediliyor. Ancak Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Netanyahu'yu davet ederken Beyaz Saray'a danışmadığını belirtmişti.

Netanyahu, daha önce Temmuz 1996 ve Mayıs 2011'de ABD Kongresi'nin ortak oturumlarına hitap etmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Barack Obama İsrail İran Dünya Haberler

500

Yorumlar (20)

EgeMobil-IOS:

Bu bir oyun. Yolandan kavga rolu yapiyorlar. Ikiside birbirinden rezil ulkeler.

18
4
yanıtYanıtla
zafer:

iran nükleer atacak diye geceleri uykuları kaçıyor. . .

17
1
yanıtYanıtla
hadi ya gercekmiMobil-ANDROID:

anlasmazlikmi, son 5 yilda siz daha cok insan katlettiniz. ee tabi abd bu konuda geri kaldi demi o yizden anlasma noktalariniz biraz ayri. halbuki adam gibi ayni sayida insan katledip gasp etseniz gul gibi gecinip gidersiniz demi.. he bisey dah solim allah belanizi versin...

15
2
yanıtYanıtla
bir dostMobil-ANDROID:

Kahrolsun İsrail

6
0
yanıtYanıtla
tiyatromobilWeb@haberler.com:

Abd müslümanlara şirin gözükmeye çalışıyor. Abd istemese mısırda darbeci sisi başa gelip filistin sınır kapısını kapamazdı.abd istemese israil yeni yerleşim yerleri açamaz.yahudiler abd siyasetini ele geçirmişlerdir,yani abdisrail.

5
0
yanıtYanıtla
c.kuranMobil-ANDROID:

kafirler istqemesede ALLAH NURUNU TAMAMLIYACAKTIR

4
0
yanıtYanıtla
varaMobil-ANDROID:

ikiside. terorist devlet

4
0
yanıtYanıtla
varaMobil-ANDROID:

they are both terrorist states

3
0
yanıtYanıtla
Erinç pirinçMobil-IOS:

Kimi saf arkadaşlar iran bomba yaparsa israile atacak sanıyor. İran tarihinde müslüman olmayan bir ülke ile savaşmış mı ?

3
0
yanıtYanıtla
010101Mobil-ANDROID:

birbirinizi yersiniz insallah

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title