Haberler

Neredeyse Kuran'ın Mealini Toplatacaklar

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında ilahiyatçıların evlerine yapılan baskını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında dün ilahiyatçıların evlerine yapılan baskını değerlendirirken "Neredeyse Kuran'ın mealini toplatacaklar, bu hale getirdiler Türkiye'yi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında dün ilahiyatçıların evlerine yapılan baskını değerlendirirken "Neredeyse Kuran'ın mealini toplatacaklar, bu hale getirdiler Türkiye'yi. Bu ülkede sıkıyönetim mi var" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen "Halk Enstitüsü Parti içi Eğitim Programı" toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, yurttaşların sandığa gitmesi için çaba harcayacaklarını, partinin resmi internet sitesi chp.org.tr'den de vatandaşlık numarası vasıtasıyla seçmen listesinin görülebildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, dün Ankara'nın Pursaklar ilçesinde bir muhtarı ziyaret ettiğini, muhtarın seçmen kütüklerini CHP'nin internet sitesinden daha kolaylıkla kontrol ettiğini söylediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, 1976'dan bu yana bölgesel düzeyde parti içi eğitim yapamadıklarını, şimdi onu da gerçekleştireceklerini dile getirirken seçimlerde sandıklara sahip çıkmaları gerektiğini belirterek "Eğer sandığa sahip çıkarsak oylar çalınıyor mu pek çok kuşku kaygı ortadan kaldırılır. Burada toplanmamızın temel amacı bu. Ne kadar dayanışma yaparsak yapalım bir amaca odaklanması lazım. Bir amaca yönelik mecranın içerisine sokulması lazım. Gençlik kolları, kadın kolları, gönüllüleri ele el verip seçim sandıklarına sahip çıkacaklar" dedi.

-"YARGI SENİN TALANINA DOKUNMAYACAK DA KİME DOKUNACAK?"-

Kılıçdaroğlu, sandık görevlilerinin görevini iyi yapması gerektiğini, "Öğle yemeği gelmedi kızdım terk ettim" gibi bahaneler ileri sürenlerin de CHP'li olamayacağını kaydederek şöyle konuştu:"CHP'li olan insan bir öğle yemeği gelmedi diye sandık mı terk eder? Pireye kızıp yorganı yakmayı benzer. Gerekirse aç duracağız. 1 gün aç durmakla kim öldü? Bir idealimiz var. Şu hale bakın, 9 yılda ülke ne hale geldi. Kaygı bizim kaygımıs olmaktan çıktı dünyanın kaygısı oldu. "Ne oluyor Türkiye'de' diye onlar birbirine soruyorlar. Neden gazeteciler tutuklanıyor niçin içeri atılıyor. Ülkeyi yöneten hiçbiri yargı işime karışmasın diyemez. Kimsin sen? Nereden alıyorsun bu yetkiyi? Yargı senin yalanına dolanına talanına dokunmayacak da kime dokunacak? Hak arayana copla müdahale ediyorsun. Kitap yazmak isteyeni hapse atıyorsun. Türkiye bu koşullarda."

-"TÜRKİYE'NİN SORUNLARI UYGARLIK SORUNUNA DÖNÜŞMEYE BAŞLADI"-

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarının Türkiye'yi aştığını, sorunların artık "uygarlık sorununa" dönüşmeye başladığını dile getirerek "Şimdi, işin içinden nasıl çıkacaklarını düşünüyorlar. Efendim "2-3 savcıyı alırsak ortalık yatışır.' Yatışmaz efendim, yatışmaz. Bir insanın haksız, hukuksuz yere hapse girmesi ne demektir? Basılmamış kitap imha edilecek" diye konuştu.

-"NEREDEYSE KURAN'IN MEALİNİ TOPLATACAKLAR"-

Ergenekon soruşturması kapsamında dün ilahiyatçıların evlerinin basıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Neredeyse Kuran'ın mealini toplatacaklar, bu hale getirdiler Türkiye'yi. Bu ülkede sıkıyönetim mi var?" diye sordu.

-"CHP'NİN İBRESİ Mİ YÜKSELDİ, BİR DALGA DAHA BAŞLAT"-

Türkiye'de "ileri demokrasi" adı altında sıkıyönetim uygulandığını dile getirerek "Savcılar var, özel yetkili mahkemeler var, iddianameler var. Dizi gibi iddianameler, canı sıkıldıkça bir dalga daha başlıyor. CHP'nin ibresi mi yükseldi bir dalga daha başlat. Toplumun her kesimi kaygı ve kuşku içinde. O nedenle gençlere kadınlara vatanseverlere büyük görevler düşüyor. Hepimize görevler düşüyor. O nedenle sandıklara sahip çıkacağız. Ülkemizi sevdiğimiz için insanı sevdiğimiz için demokrasi ve özgürlüklere özlem duyduğumuz için çalışacağız" diye konuştu.

-"YENİ SİYASETÇİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"-

Kılıçdaroğlu, demokrasi ve özgürlüğün teneffüs edilen hava gibi olduğunu, var olduğunda farkına varılmadığını ancak yokluğunda öneminin kavrandığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın kendisinden "yeni bir siyasetçi" olarak bahsettiğini de anımsatarak "Yeni bir siyasetçi olmaktan gurur duyuyorum. Yeni siyasetçiyim, temiz siyasetçiyim halkına yalan söylememeyi ilke edinen bir siyasetçiyim" dedi.

-"MİLLETİ KANDIRMAK ESKİ SİYASETÇİ OLMAKLA EŞ ANLAMLIDIR"-

Başbakan'ın "Yargının işine karışmıyoruz" sözleriyle doğruyu söylemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"İnsan biraz sıkılır. Biraz ahlak olur insanda. Kurduğu cümlenin nereye gittiğini en azından düşünür. Aynaya bakmadan, cama bakmadan konuşmuş. "Yargı işine müdahale etmiyoruz' demiş. Ne demek etmiyoruz bal gibi ediyorsun. HSYK Başkanı kim, Adalet Bakanı. Uzaydan mı geldi? Başka ülkeden mi geldi? Senin Adalet Bakanın HSYK mı seçti? Yok. Senin bakanın, senin müsteşarın, o komisyonda görev yapıyor. Sen doğrudan müdahale ediyorsun. Kimi kandırıyorsun? Bir de diyor ki "O yeni siyasetçi.' Sen eski oldun da ne oldu? Halka doğruları söyle. Milleti kandırmak eski siyasetçi olmakla eş anlamlıdır. Senin yüzünden siyasetçiye güven sarsıldı. Vatandaş niye diyor siyasete güvenmiyorum, senin izlediğin politikalar yüzünden. Bunlarda sıkılma arlanma da yok."

-"SEN SAVCILARI DEĞİŞTİRECEĞİNE TARAFLI YARGIÇLARI DEĞİŞTİR"-

Kılıçdaroğlu, bir politikacının halka güven vermesi için demokrasiye ve güçler ayrığına inanması gerektiğini belirtirken Başbakan'a "HSYK senin emrinde değil mi? Bizi mi kandırıyorsun? Savcılar değişti ne oldu, ortalık süt liman. Hiçbir şey olmaz. Sen savcıları değiştireceğine tarafsızlıkları yargı kararıyla ortaya kalkmış tarafsızlıkları kesinleşmiş yargıçları orda tutma. İnsanda ahlak varsa etik değer varsa yargıcın istifa etmesi lazım. Kim diyor orada durun diye?" diye seslendi.Kılıçdaroğlu, CHP'li olsun olmasın haksızlığa uğrayan herkesi savunmanın kendi görevleri olduğunu belirtti.

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title