Haberler

Nemrut Dağından Dünyaya Barış Mesajı

Sincik ilçe Kaymakamı Zafer Sağ ve Belediye Başkanı Mehmet Korkut’unda bulunduğu bir grup doğa dostu aktivist, Nemrut Dağını güvenli bir bölgede olduğuna dikkat çekmek amacıyla doğa yürüyüşü düzenledi.

Sincik ilçe Kaymakamı Zafer Sağ ve Belediye Başkanı Mehmet Korkut'unda bulunduğu bir grup doğa dostu aktivist, Nemrut Dağını güvenli bir bölgede olduğuna dikkat çekmek amacıyla doğa yürüyüşü düzenledi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Subaşı köyünden başlayıp yaklaşık 8 kilometrelik dik ve engebeli bir parkurda gerçekleşen doğa yürüyüşüne, Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Ayaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, Yazı İşleri Müdürü Abdullah Kavak, Sincik İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Komiser Mustafa Yavuz, Sincik Gönüllüleri Derneği Başkanı Ziya Azgın, köy muhtarları ve bir grup doğa dostu aktivist katıldı. yaklaşık dört saat süren doğa yürüyüşünün sonunda grup UNESCO tarafından Dünyanın 8'inci harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı'nın zirvesine ulaştı. Zirvede barış mesajı veren Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Nemrut Dağı'nın Sincik ilçesine yürüme mesafesinde olduğuna ve Nemrut Dağı'nda herhangi bir güvenlik sorunu olmadığına dikkat çekerek aracıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaymakam Sağ, "Daha önce ilçemizin çeşitli bölgelerindeki güzelliklere dikkat çekmek amacıyla yürüyüşler düzenlemiştik. Bugün ise UNESCO tarafından Dünyanın 8'inci harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı'nın ilçemize yürüme mesafesinde olduğuna dikkat çekmek ve İlimiz genelindeki tarihi ve turistlik yerlerin güvenli olduğunu ispatlamak amacıyla ilçe Belediye Başkanımız ve Kurum amirleri ile birlikte bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüş esnasında hiç bir sorun ile karşılaşmadık. Bölgemiz gayet güvenli ve huzurlu bir bölgedir. Bölgemizin Turizm noktasında ve tanıtım noktasında eksiklerimiz var diye düşünüyorum. Bu eksiklerimizi nispeten bu şekilde de giderileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Sincik ilçe Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise, "Bu doğa yürüyüşü ile dikkat çekmek istediğimiz esas şey, dünya kültür mirası olarak kabul edilen Nemrut Dağı'nın Sincik ilçesi sınırları içinde olmasına rağmen ilçemizin turizm açısından yeterince faydalanamamasıdır. Bu gün aslında Nemrut Dağı'nın ilçemize 15 kilometre yürüme mesafesinde olduğunu ve kuş bakışı ilçemize çok yakın olduğunu gösterdik. Nemrut Dağı eteğinde bulunan Subaşı köyümüzde yaşayanların 1937 yılında höyüğün üzerinde bulunduğu alanın ve çevresindeki yaylaların vergisini ödediklerine dair elimizde belge mevcuttur. Ayrıca ilçemiz sınırlarında bulunan Kutsal Heron alanının turizme kazandırılması çevredeki yaylaların aktif kullanılması ve ilçemiz üzerinden de Nemrut Dağı'na ulaşım sağlanması ilçemizde de turizmi canlandıracaktır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Korkut Nemrut Dağı Adıyaman Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title