Haberler

Nemrut Dağı Kış Uykusundan Uyandı

– Adıyaman'da, UNESCO'nun korunması gereken 'Dünya Kültür Mirası' listesinde yer alan Nemrut Dağı, 3 aylık kış uykusundan uyandı.

– Adıyaman'da, UNESCO'nun korunması gereken 'Dünya Kültür Mirası' listesinde yer alan Nemrut Dağı, 3 aylık kış uykusundan uyandı. Kış şartları nedeniyle yolları kapandığı için turist ağırlayamayan dünyanın 8'inci harikası olan Nemrut Dağı'nda 2011 yılı turist sezonu açıldı. Sezon açılışına gelen protokol üyeleri, şiddetli rüzgar nedeniyle Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkamadı. Vali Ramazan Sodan, dağdan inen turistleri ise çiçeklerle karşıladı.

Kahta Kaymakamlığı özel idaresine bağlı iş makineleri tarafından temizlenen Nemrut Dağı'nın karlı yolları araç trafiğine açıldı. Daha önceki yıllarda yoğun kar yağışı nedeniyle 5- 8 ay arasında kapalı kalan Nemrut Dağı yolu, bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle zirvede turizm sezonu erken açıldı. Yolların açılmasıyla birlikte 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykelleri görmek için yerli ve yabancı turistlerin gelmeye başladığını dile getiren Adıyaman Valisi Ramazan Sodan şöyle konuştu:

"Adıyaman'da Commagene Uygarlığına ait çok güzel ve eşsiz tarihi eserler bulunmaktadır. Bu tarihi eserleri herkesin görmesini arzu ediyoruz. Nemruttaki eserler gerçekten şaheser. Nitekim UNESCO tarafından Dünyanın 8'inci harikası ve dünya kültür mirası olarak ilan edilmiştir. Bunun yanında Nemrut Dağı'ndaki eserlerin yanı sıra Arsemia, Cendere Köprüsü ve Eski Kahta Kalesi o döneme ait çok güzel tarihi eserler. Biz yerli ve yabancı turistlerin burayı gelip görmelerini arzu ediyoruz. Herkesin Adıyaman'daki tarihi eserleri görerek ziyaret etmelerini diliyoruz. Ben hepimize sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Bizler de Nemrut Dağının zirvesine çıkmak için geldik ancak hava çok soğuk ve rüzgarlı diye çıkamadık. "

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, şiddetli rüzgar nedeniyle beraberindeki Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekici'yle beraber Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkamayınca bir kulübeye sığındı. - Adıyaman / Kahta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title