Haberler

Nefes Kesen Suç Örgütü Operasyonu

Bir Emniyet Müdürü, 3 Polis ve 2 Avukatın da Aralarında Bulunduğu 82 Kişi Gözaltına Alındı.

350 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. 16 silah ve çok sayıda çek-senet ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yağma, tehdit, darp, kumar oynatmak yönünde gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Açtıkları kumarhanede hileli kumar oynatıp vatandaşları borçlandırarak zorla senet imzalattırdığı öne sürülen şebekeye yönelik operasyonda aralarında 1 emniyet müdürü, 1 komiser, 2 polis, 2 avukat ve bir banka görevlisinin de bulunduğu 82 kişi gözaltına alındı.

OPERASYON 2007 YILINDA BAŞLATILDI

14 yaşındaki G.Ç.'nin 19 Haziran 2006 tarihinde Bayrampaşa Cezaevi'nden mahkemeye giden Ünal Yanar'ı silahla vurarak öldürmesi üzerine başlatılan soruşturma 4 yıl sonra 82 kişilik bir organize suç örgütünün çökertilmesi ile sona erdi.

Edinilen bilgilere göre 2006 yılında Ünal Yanar'ı kafasına silahla ateş ederek öldüren G.Ç., bir gün sonra avukatı ile birlikte Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne çıkarılan G.Ç. tutuklanarak Maltepe Islahevi'ne gönderilirken, Savcılık olayı detaylı olarak soruşturmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne soruşturma izni verdi. Başlatılan soruştuma üzerine cinayeti işleyen G.Ç.'nin dedesi ve aynı zamanda organize suç örgütünün lideri olmakla suçlanan K.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınarak Gaziosmaspaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 7 kişiden sadece Yalçın Barak tutuklanırken, 6 kişi ise serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında elde edilen delilleri inceleyen polis, çete lideri olmakla suçlanan K.Ç ve yakınlarının serbest bırakılması üzerine özel yetkilendirilmiş Cumhuriyet Savcılığı'ndan soruşturma izni alarak dosyayı yeniden açtı.

350 ADRESE EŞZAMANLI OPERASYON, 82 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyon yapılan evlerden çok sayıda çek ve senet bulunması üzerine şebekeyle ilgili olarak 2007 yılında teknik ve fiziki takip başlatıldı. Özellikle Gaziosmapaşa'da kabusa neden olan şebeke üyelerinin yakalandığının duyulması üzerine çok sayıda mağdur polise başvurarak şikayetçi oldu. Yapılan soruşturma ve takip sonucunda suç örgütünün 2007 yılından bugüne kadar işlediği iddia edilen 60'tan fazla eylem tespit edildi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan organize polisi, 350 adrese eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonun İstanbul'un Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa, Şişli, Sultangazi, Bakırköy, Bahçelievler, Arnavutköy ve Bağcılar ilçeleri ile Bursa, Tekirdağ ve Erzurum'da eşzamanlı olarak başlatıldığı belirtildi. Operasyonda 6'sı kadın 82 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyon sonucunda 16 tabanca ele geçirilirken, şüphelilerin üzerinden de 170 bin TL çıktı. Operasyon kapsamında 450 kişiye ait 500'ün üzerinde imzalanmış senet bulundu. Senet imzalayanlar arasında işadamları, esnaflar ve kumar alışkanlığı bulunan kişiler olduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN ÜZERİNDE SES KAYIT CİHAZI ÇIKTI

Operasyon kapsamında yapılan aramalar sonucu, çok sayıda gizli çekilmiş ses kaydının bulunduğu küçük kasetler, ses kayıt cihazları da ele geçirildi. Uzmanlar, ele geçirilen ses kayıt cihazlarının istihbarat örgütlerinin kullandığı cinsten olduklarını tespit etti. Gözaltına alınan emniyet müdüründen de ses kaydı ve ses kayıt cihazları çıktığı iddia ediliyor. Yakalanan Emniyet Müdürü'nün çok lüks şartlarda yaşadığı öğrenildi. Suç örgütünün kamu görevlileri ile irtibatını sağlayan Ü.P.'nin Emniyet Müdürü K.S. ile sık sık görüştüğü belirtildi.

EMNİYETİN KARŞISINDA KUMARHANE AÇMIŞLAR.

Polisin 3 yıllık teknik takibi sonucunda, şebeke üyelerinin tefecilik ve kumarı bahane ederek, vatandaşlara zorla senet imzalattırdıkları, kumar borcunu ödeyemeyenlerin evlerini kurşunlattırdıkları, yağma yaptıkları iddia edildi.

Yapılan teknik takip sonucunda suç örgütünün Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında bir kumarhane açtıkları ve vatandaşlara burada hileli kumar oynattarak borçlandırdıkları öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN ARACINDA ESRAR VE RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınanlar arasında da dikkat çekici isimlere rastlandı. Yapılan teknik takip sonucunda ilk olarak Turizm Şube Müdürü K.S.'ye ulaşıldı. Daha önce Gaziosmanpaşa ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan K.S.'nin bu dönemde örgütle ilişkiye geçtiği iddia ediliyor. Gözaltına alınan 4.sınıf Emniyet Müdürü K.S.'nin aracında 1 adet ruhsatsız silah, 50 gram toz esrar ve çok sayıda senet ele geçirildi. Emniyet Müdürü K.S.'nin devrelerinin şu anda 2.sınıf Emniyet Müdürü olduğu belirtildi. K.S.'nin daha öncede benzer suçlarla en az iki dönem rütbe tenzili aldığı öğrenildi. K.S.'nin Gaziosmanpaşa'da görevliyken suç örgütüne yardım ettiği öne sürülüyor. Operasyon sonucunda Erzurum'da görevli Komiser B.T. ve İstanbul'da görev yapan 2 polis de gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Avukatlar H.K. ve A.G.'nin organize suç örgütünün adli işlerini takip ettikleri iddia ediliyor. Özel bir bankada memur olarak çalışan Y.P.'nin suç örgütünün malvarlıklarını ve banka işlerini takip ettiği öğrenildi. Y.P.'nin ayrıca çeteye borçlanan kişilere banka kredisi verilmesi konusunda yardımcı olduğu da tespit edildi.

BORÇLU BİRİNİ İNTİHARA SÜRÜKLEMİŞLER

Organize suç örgütünü inceleyen polis ilginç bilgilere de ulaştı. Edinilen bilgilere göre Sinan Sancakoğlu isimli kişinin bir şebeke üyesine, "Herşeyimi verdim. Daha neyimi istiyorsunuz"dediği öğrenildi. Bunun üzerine çete üyesinin ise, "Git intihar et" diyerek Sancakoğlu'nu intihara teşvik ettiği öne sürüldü. Seyyar emlakçı olduğu belirtilen Sinan Sancakoğlu'nun kumar oynayarak çeteye 55 bin TL borçlandığı tespit edildi. Borçlarını ödeyemediği için yakalanarak dövülen Sancakoğlu'nun çete üyesiyle yaptığı görüşmeden sonra 2009 yılında Arnavutköy'de aracında silahla intihar ettiği iddia edildi.

BANKADA AYLIK 2.5 MİLYON TL İŞLEM YAPIYORLAR

3 yıl boyunca şebeke adım adım takip eden polis, Ç. ailesinin banka hesap hareketlerini de mercek altına aldı. Gaziosmanpaşa Küçükköy'de bulunan bir banka şubesinde hesapları olduğu öğrenilen şebeke liderinin, aylık 2.5 milyon TL'lik işlem yaptığı öğrenildi. Yakalanan banka memuru Y.P.'nin çetenin banka hesaplarının bulunduğu şubede çalıştığı belirtildi.

ŞEBEKE 100 MİLYON TL'YE HÜKMEDİYOR

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucunda organize suç örgütü lideri ve aile üyelerinin, 100 Milyon TL malvarlığı olduğu belirtildi. Organize suç örgütünü yöneten ailenin İstanbul'un 3 ilçesinde bu yolla işlettiği kumarhaneleri olduğu belirlendi. Bu arada organize suç örgütü lideri ve ailesine ait banka hesaplarının da dondurulduğu belirtildi.

ŞEBEKE LİDERİ K.Ç. 20 YILDIR YERALTI DÜNYASINDA

100 milyon TL malvarlığını yöneten ve örgütün lideri olduğu öğrenilen K.Ç'nin 20 yıldan bu yana yeraltı dünyasında olduğu öğrenildi. K.Ç.'nin tüm servetini yasadışı işlerden kazandığı öne sürülüyor. Yeraltı dünyasından kamuoyunca tanınan bazı kişilerle de ilişkisi tespit edilen K.Ç.'nin 20 yıldan bu yana yasadışı işlerle uğraştığı iddia edildi

ŞEBEKENİN KARIŞTIĞI ÖNE SÜRÜLEN SUÇLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak", "İntihara yönlendirme", "Kasten yaralama", "Nitelikli yağma","Tefecilik", "Kumar oynatmak için yer sağlama","Genel güvenliğin tehlikeye düşürülmesi", "Suçluyu kayırma", "Rüşvet", "Görevi kötüye kullanma"; "Suçtan kaynaklı malvarlığını aklama", "Yağma nedeniylme ağırlaştırılmış yaralama" suçlarından haklarında soruşturma açıldığı belirtildi. Dosyayla ilgili bin sayfa fezleke hazırlandığı belirtilirken, şüphelilerin yarın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne çıkarılması bekleniyor.

Felat BOZARSLAN - İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title