Haberler

Ne Halden Ne Hale Geldi!

Güncelleme:

Onu gören tanıyamıyor... Adeta yüzü yeniden çizildi...

Mardin Devlet Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Barış Yiğit, cilt kanseri nedeniyle birçok kez ameliyat geçiren ve burnunda büyük bir eksiklik olan 55 yaşındaki İbrahim Ülger'e, alnından doku ve kaburgasından aldığı kıkırdak ile yeni burun yaptı.

Daha önce 3 hastane değiştiren ve 7 kez ameliyat olmasına rağmen burnunu bir türlü düzeltemediğini belirten Ülger, "Bu kez de inanmıyordum ama kaybedeceğim bir şey yoktu" dedi.

Geçirdiği hastalık nedeniyle burnunda büyük bir eksiklik ve çirkin görüntü oluşan İbrahim Ülger, Ankara'da 3 farklı hastanede 7 kez ameliyat olmasına rağmen burnundaki eksikliği gideremedi. Yapılan çok sayıda ameliyattan sonra artık hiç bir doktorun ameliyata alma cesareti göstermemesi üzerine Mardin'e dönün Ülger, evine 200 metre uzaklıktaki Devlet Hastanesi'ne gitti. Buradaki Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Barış Yiğit, Ülger'e alnından doku ve kaburgasından da kıkırdak alarak yeni bir burun yaptı. 1 yıl önce Mardin'de göreve başladığını belirten Dr. Barış Yiğit, her gün ortalama 3'ün üzerinde plastik cerrahi ameliyatı yaptığını söyledi. Bölgedeki iş kazalarından dolayı en çok karşılaştığı el ve parmak kopmaları ile burun estetiği ameliyatlarının ağırlıkta olduğunu dile getiren Dr.Yiğit, şöyle dedi:

"Mardin'de hatta bölgedeki devlet hastanelerinde bile, belki bir ilk olma özelliğini taşıyan ameliyat sayesinde hastamız eski burnuna kavuştu. Cilt kanserinden dolayı hastamız birçok defa ameliyat olduğu için, burun cildinde büyük eksiklik vardı. Kaburgadan kıkırdak, alnından aldığımız doku ile daha önce kesilen burnunu eski görünümüne kavuşturduk. Operasyonlarda alın derisinde özel bir balon yerleştirip, alın derisini fazlalaştırdık. Bu fazla olan deriden aldığımız dokuyu buruna yerleştirdik. Çok yönlü bir operasyon sonrası gördüğünüz gibi İbrahim beyin son şeklini görüyorsunuz. Allah'a çok şükür çok başarılı bir operasyon geçti."

Yeni görünümüne kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten ve çiftçi İbrahim Ülger, Dr. Barış Yiğit'in kendisini muayene etmesinden sonra burnunu düzelteceği sözüne de inanmadığını söyledi. Ülger, şöyle konuştu:

"Burnumun eksikliğinden dolayı nefes darlığı çekiyor ve rahat uyuyamıyordum. İnsanların arasına da çıkamıyordum. Barış bey bana burnumu düzelteceğim dediğinde önce yapacağına inanmıyordum. Çünkü burnumun eski haline geleceğinden ümidimi kesmiştim. 'Kaybedecek bir şeyim yok' diyerek ameliyatı kabul ettim. Daha önce Ankara'da 7 defa ameliyat oldum, 3 hastane değiştirdim. İstanbul'da gitmediğim özel hastane ve araştırma hastanesi kalmadı. Ama kimse bu ameliyatıma daha önce defalarca ameliyat olduğum için yanaşmıyordu. Ama demekki şifa Mardin'deymiş."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title