Haberler

Nazilli Modeli Sağlıklı ve Uzun Yaşama Örnek Oluyor

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) ve Dünya Markalar Derneği Genel Başkanı Umut Çınar, Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel ile TRT Ankara Kent Radyosuna canlı yayın konuğu oldu.

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) ve Dünya Markalar Derneği Genel Başkanı Umut Çınar, Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel ile TRT Ankara Kent Radyosuna canlı yayın konuğu oldu.

Sena Özden'in sunduğu 'Kültür Mantarı' adlı programda sağlık turizmi ve ileri yaşta sağlıklı kalabilme ve kaliteli yaşam konuları ele alındı. Geçtiğimiz programa da konu olan Ankara'ya Nazilli Modeli uygulaması gündemdeki yerini korudu.

'Yaşlılar yerine Genç Büyüklerimiz' demeyi tercih ettiğini ifade eden ve dünyanın hızla yaşlandığına dikkat çeken Umut Çınar; "Bizler sivil toplum kuruluşları olarak özellikle insan odaklı olan anlayışımız sebebiyle elimizi taşın altına koymak zorundayız. Hepimizin malumu olduğu gibi yaşlı nüfus artmakta ve yaşlılığın dezavantajları ile karşı karşıya kalmaktayız. Şartları en iyi konumlara taşımak ve bu konudaki çalışmaların çoğalması ve duyurulması için gerekli tüm çalışmaları yapmaktayız. Bir önceki programa Nazilli örneğini Ankara'ya uygulamak için çalışma yaptığımızdan bahsetmiştik. Çalıştaylarımızın bir çoğu nihayete ermiş durumda ve kısa zamanda Nazilli'deki sağlıklı yaşam uygulamaları ile uzun ile sağlıklı yaşam sırlarını da başta Kazan ve Güdül olmak üzere Beypazarı, Ayaş ve Kızılcahamam da uygulama çalışmalarına hız vermiş durumdayız. Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'ın ekibi ile Nazilli'de yapmış olduğu çalışma ve uygulamalar çok dikkatimizi çekti. Nazilli'deki 5. Uzun Yaşam Sempozyumuna katılıp, ayrıca yaptığımız ziyaretlerde de yerinde incelemelerde bulunduk. Şimdi de bu çalışmaları sağlık turizmi ile birleştirip tüm Türkiye'ye yayacağız" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Derneğin İleri Yaş Araştırma Komisyon Başkanı Engin Tulumbacı ile Nazilli'deki saha tecrübelerini en ince ayrıntısı ile çalışmakta olduklarını ifade eden Çınar; "Yakın zamanda Uzun Yaşam Sempozyumu'nun bir başka ilde yapılması ve bu sağlıklı yaşamın duyurulması için yoğun görüşmeler yapmaktayız. Bu bağlamda da sağlık turizmine önem kazandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sağlık turizminin önemine ve planlı gelişime dikkat çeken Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel ise, başarılı çalışmalarını ve tecrübelerini dinleyiciler ile paylaştı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Umut Çınar Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title