Haberler

Nazilli'de Ketenova Köprüsü Genişletildi

Nazilli Belediyesi, Ketenova Mahallesi girişinde yer alan mevcut köprü üzerindeki genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Nazilli Belediyesi, Ketenova Mahallesi girişinde yer alan mevcut köprü üzerindeki genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Nazilli Belediyesi, Ketenova mahallesi girişinde yer alan ve üzerinden Kahvederesi ve Aşağı Yakacık Mahallerine de geçişlerin yapıldığı dört metre genişliğindeki mevcut köprüye 6 metrelik ilave yaparak 10 metreye çıkardı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın Ketenova Mahallesine gerçekleştirdiği ziyaretlerinde mahalle sakinleri ve mahalle muhtarından Ketenova Köprüsünün dar olduğu, köprüden aynı anda iki aracın geçemediği ve bu nedenle köprüde sık sık kazaların yaşandığı bilgisini almasının ardından ilave köprü inşaatı çalışmalarının bir an önce başlatılmasını sağlamıştı.

Bu bölge üzerinde sıklıkla meydana gelen heyelan ve sel afetlerinin önlenmesi için öncelikle su yollarına 600 lük beton büzlerin yerleştirilmesi ile köprü üzerinde başlayan çalışmaların ardından Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Ketenova Mahallesindeki mevcut dört metre genişliğindeki köprüye altı metre daha ilave köprü yaparak genişliğini 10 metreye yükseltti. Köprünün beton atma çalışmaları bitirilirken köprü üzerinde yürütülen zemin çalışmalarının ardından yapılacak asfaltlama çalışması ile Ketenova Köprüsü vatandaşların kullanımına sunulacak. Böylelikle Kahvederesi ve Aşağı Yakacık Mahallerine giden vatandaşların da kullandığı Ketenova Köprüsünden önceden sadece bir araç geçebiliyorken Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarını tamamladığında köprü üzerinden iki araç aynı anda rahatlıkla yan yana geçebilecek.

Büyükşehir yasasından önce köy konumundaki yerleşim birimlerine ulaşımı sağlayan yollar üzerindeki köprülerin, zamanın uygun imkan ve şartları ile yapıldığını, ancak günümüz koşullarında artık yetersiz kalması yüzünden vatandaşların sıkıntılar yaşadığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Önemli olan insan hayatıdır. Günümüz koşullarında şehir merkezine geliş gidişler çoğalmış, yollarımız üzerindeki araç sayısı da artmıştır. İşte bu yüzden olası kazalar artmıştır. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini göz önünde bulundurarak bu köprümüz üzerinde de genişletme çalışması yaptık. Her kese hayırlı olsun" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Yakacık Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title