Haberler

Nazilli'de Eğitimciler İş Bıraktı

Nazilli'de, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler, TBMM'ye sunulan ‘Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

Nazilli'de, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler, TBMM'ye sunulan 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

ürk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler, Nazilli'de de 1 günlük ortak grev kararını uyguladı. 3 sendika yöneticileri ve üyeleri sendikalarının önünden aynı saatte hareket ederek Belediye Meydanına ilerlerken, polis ekiplerinin "İzinsiz yürüyüş yapıyorsunuz" uyarısını ise dikkate almadı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürü M.Ali Berksoy'un da yakından takip ettiği yürüyüş ve ortak basın açıklamasında, polis herhangi bir müdahalede bulunmayarak gerginliği artırmasını engelledi.

Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün, yaptığı açıklamada; "Eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaşanmasına neden olacak olan 'Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ile eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir. Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen, hükümetin yangından mal kaçırır gibi, üstelik bir torba yasa ile eğitim sisteminde yeni bir alt üst oluşa neden olacak düzenlemeler yapmak istemesi dikkat çekicidir. Eğitim tarihimizle özdeş Talim ve Terbiye Kurulu'nun içini boşaltan hükümet, şimdi de Kurulun yetkilerini budayarak MEB'de tek adamlık anlayışını yerleştirmek istemektedir. Milyonlarca yurttaşımızın akşam evine ekmek götürme, çocuğunu okutma kaygısını taşıdığı bir süreçte trilyonlarca parayı ayakkabı kutularında saklayan, bavullarda taşıyarak sıfırlamaya çalışan siyasal iktidarın ve başbakanın bırakın yasa çıkarmaya bir gün bile iktidarda kalmaya hakkı yoktur" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title