Haberler

Navaz Şerif, BM Genel Kuruluna Hitap Etti

Güncelleme:

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, terörün her türlüsünü kınadıklarını söyledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, terörün her türlüsünü kınadıklarını söyledi.

Şerif, BM Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada, Pakistan'ın geçen 13 yıllık süre boyunca teröre karşı büyük mücadeleler verdiğini ve bu mücadelenin halen devam ettiğini söyledi. Komşuları Afganistan'ın da benzer sorunlar ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Şerif, Pakistan'ın komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmek istediğini ifade etti.

Komşu ülke Hindistan ile diyalogların ilerletilmesi hususunda dışişleri bakanları düzeyindeki görüşmelerin iptal edilmesini, "Görüşmelerin Hindistan tarafından tek taraflı olarak iptal edilmesi ile hayal kırıklığına uğradık. Alt kıta insanları bölgesel sorunları çözmede fırsatları kaçırıyor" şeklinde değerlendiren Şerif, Pakistan'ın1960'tan beri BM Barış Gücü misyonuna katkı vermeyi sürdürdüğünü, bundan sonra da dünyada ve bölgesinde barışçıl rolünü oynamayı sürdüreceğini söyledi.

Orta Afrika'da oluşturulan BM Barış Gücü'ne Pakistan'ın bin 50 askeriyle destek verdiğini anımsatan Şerif, dünyadaki çatışmaların önlenmesi için geçici çözümler yerine sorunların köküne inilmesi gerektiğini kaydetti.

Gazze halkının geçen aylarda İsrail saldırı ile yeniden toplu zulme uğradığını belirten ve saldırıları 'soykırım' olarak nitelendiren Şerif, "Filistin ile İsrail arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz ancak Gazze üzerindeki abluka kalkmalı, Filistinli tutsaklar serbest kalmalı ve İsrail'in yasa dışı yerleşim yerleri açma girişimleri durdurulmalıdır" diye konuştu.

Ortadoğu'da terörist faaliyetlerin bir kez daha baş göstermesiyle terörizmin, küresel bir tehdit olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirten Şerif, "Biz terörün her türlüsünü kınıyoruz" dedi.

Konuşmasında Hindistan ile yıllardır çözüme kavuşturulamayan Keşmir sorununa da değinen Şerif, "Jammu-Keşmir halkı kendisine verilen referandum sözlerinin yerine getirilmesini bekliyor. Biz de Jammu-Keşmir halkının self-determinasyon hakkını savunuyoruz. Ayrıca Pakistan sorunun, müzakere yolu ile çözümü için hazırdır" ifadesini kullandı.

Öte yandan Pakistan Dışişler Bakanlığından yapılan açıklamada Başbakan Şerif'in, BM Genel Kurulu'nda hitabından önce BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldiği belirtildi. Açıklamada, Şerif'in bu görüşmede de Ban'a Afganistan sınırında "Taliban militanlarına karşı devam eden askeri operasyon hakkında bilgi verdiği ve ülke topraklarında terörizme karşı sıfır tolerans gösterdiklerini" ifade ettiği kaydedildi. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Navaz Şerif Afganistan Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title