Haberler

NATO İzmir Müttefik Kara Komutanlığı 30 Kasım'da Faaliyete Geçecek

NATO İzmir Müttefik Kara Komutanlığı'nın 30 Kasım'da faaliyete geçeceği bildirildi.

NATO İzmir Müttefik Kara Komutanlığı'nın 30 Kasım'da faaliyete geçeceği bildirildi.

NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, komutanlığın 30 Kasım 2012 Cuma günü Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nda, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James Stavridis'in katılımıyla düzenlenen törenle hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Törende yeni komutanlığın komutasının ABD Kara Kuvvetleri'nden Korgeneral Frederick Ben Hodges'e verileceğine değinilen açıklamada, komutanlığın nisan ve temmuz aylarında faaliyetlerine son verilecek Almanya Heidelberg ve İspanya Madrid kuvvet komutanlıklarının sorumluluklarını üstleneceği ifade edildi.

Açıklamada, NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın, ittifakın kara kuvvetlerinin denetlenmesi ve değerlendirmesi dahil olmak üzere hazırlık, yeterlilik ve standardizasyonunu destekleyici uzmanlık ve bilgi sağladığı, üst karargahları ve NATO kuvvet yapısını destekleyici planlama imkan ve kabiliyeti sunduğu ve NATO Müttefik Harekat Komutanlığı'nca emredildiğinde kara harekatının icrasından ve senkronizasyonundan sorumlu karargahın çekirdeğini oluşturduğu kaydedildi.

İzmir'deki NATO üssü, Müttefik Hava Komutanlığı olarak hizmet veriyordu.

Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Murat Taydaş - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

İspanya Almanya İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title