Haberler

Nasreddin Hoca Times Meydan'ında

Güncelleme:

Times Meydan'ında Nasreddin Hoca'yı eşeğe ters bindirdiler...

NEW YORK'ta sanat çalışmaları yürüten TACAP (Turkish American Culture & Arts Productions) bünyesindeki UGNY Tiyatro Topluluğu 1 Mayısta sergileyecekleri oyunun tanıtımını, Times Meydan'ında Nasreddin Hoca'yı eşeğe ters bindirerek yaptı.

New Yorklu Türk sanatçılardan oluşan TACAP, 'Nasreddin Hoca-İnadın Sonu' adlı oyunun tanıtımı için, New York'un göbeğinde, şimdiye dek görülmemiş ilginç bir yöntem kullandı. Oyunda Nasreddin Hoca'yı canlandıracak Uğur Uğural, gerçek bir eşeğe tepesinde ters binerek Times Meydanı'nda gezindi. Bir elinde Türk, bir elinde de Amerikan bayrağı taşıyan Nasreddin Hoca ve eşeği, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği meydanda ilgi odağı oldu. Nasreddin Hoca'yı canlandıran Uğur Uğural'a, ekip arkadaşları da kostümleriyle eşlik etti. Nasreddin Hoca, eşekten inerken yere düşmesi sonucu kendisiyle alay eden ekip arkadaşlarına, 'Ne düşmesi, ben zaten inecektim' diye Hoca'ya yaraşır bir karşılık verdi.

Nasreddin Hoca kılığındaki tiyatro oyuncusu Uğur Uğural, '23 Nisan, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bir gün. Biz de, çocuklara armağan etmek için Nasreddin Hoca konulu bu oyunu hazırladık. Bundan kaynaklanan bir düşünceyle de, New York'un ünlü Time Meydanı'nda bütün ekibimiz ve eşeğimiz Kadife ile Nasreddin Hoca'yı tekrar hayata geçirdik' diye konuştu.

T. C. New York Başkonsolosluğu'nun ve Amerika Türk Kadınlar Birliği himayesindeki Atatürk Okulu'nun destekleriyle , 23 Nisan Çocuk Bayramı için hazırlanan, Nasreddin-İnadın Sonu adlı bu ödül yüklü Oyun , Türkiye ve Avrupa'dan sonra, UGNY tiyatro topluluğuyla , Hasan Işakkut ve Orkestrasının canlı performansı eşliğinde, New York'ta sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları sanatçısı Özer Tunca'nın kaleme aldığı, Nasreddin Hoca 'nın en popüler fıkralarından oluşan, dans ve müziklerle süslenen Oyun , minik izleyicileri ile 1 Mayıs Pazar günü New York The Lighthouse tiyatro salonunda buluşacak. Yapımcılığını Gonca Yarımer'in, yönetmenliğini Nurullah Kalkan'ın, koreograferliğini Korhan Başaran'ın ve afiş-dekor tasarımlarını Necdet Yılmaz 'ın üstlendiği Oyun , aynı gün içerisinde saat 12: 30, 2: 15 ve 4: 00 olmak üzere üc kez perde diyecek. Oyunda, Uğur Uğural, Meltem Mete, Ceren Arıcıoğlu, Bengisu Özenel, Murat Küçük, Ümran Ünlü, Sertan Tasçı, Arzu Bakar, İlknur San, Tuğba Yılmaz ve Ali Ersal rol alacak,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title