Haberler

NASDAQ'ın Açılış Gongu Borsa İstanbul İçin Çaldı

Güncelleme:

Borsa İstanbul ile NASDAQ arasında Ocak ayında imzalanan stratejik ortaklığın ardından NASDAQ MarketSite'da gong, Borsa İstanbul onuruna çaldı.

Türkiye, Avrasya bölgesi ve küresel borsacılık sektörü için bir dönüm noktası olan Borsa İstanbul – NASDAQ OMX Stratejik Ortaklığı çerçevesinde 21 Nisan 2014 tarihinde New York’taki NASDAQ MarketSite’da Borsa İstanbul onuruna bir gong töreni düzenlendi. 

NASDAQ OMX’de seans, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan’ın ve NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı Meyer “Sandy” Frucher’ın çaldığı gong ile başladı.  

DÖNÜM NOKTASI

NASDAQ OMX ile ortaklığın Türkiye, Avrasya bölgesi ve küresel borsacılık sektörü için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan ; “Borsacılık sektörü için bir dönüm noktası olduğuna inandığım bu tarihi anı sizlerle paylaşmaktan onur ve memnuniyet duyuyorum. Bu ortaklığın, her iki borsa için de faydalı olacağına ve aynı zamanda İstanbul’u; Türk sermaye piyasasının, Türk ekonomisinin ve bölgemizin potansiyelini tam olarak yansıtan uluslararası bir finans merkezi yapmak adına önemli bir adım teşkil ettiğine inanıyorum” dedi.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

“Her iki şirketin mükemmel personeline teşekkür borçluyuz; onların yoğun çalışması olmasaydı, bu ortaklığın gerçekleşmesi yıllar alırdı. Bu ortaklık sürecinde en baştan beri gösterdikleri samimi çaba için Borsa İstanbul ve NASDAQ OMX’deki çalışma arkadaşlarıma ve tüm paydaşlara teşekkür etmek isterim. Gösterdikleri bu samimi çabanın, her iki borsa için de yeni bir dönemin başlangıcını ifade ettiği görüşündeyim” diyen  Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan sözlerine şöyle devam etti: 

“Borsa İstanbul’un dinamik kaynaklarını NASDAQ OMX’in üstün teknolojik imkanlarıyla bir araya getirecek olan bu ortaklık ile finans piyasaları için küresel standartlar geliştirme ve küresel finans piyasalarının gelişimine ve yeniden şekillenmesine katkıda bulunma şansımız çok daha fazla olacak.” 

TÜRKİYE GÜNÜ YAŞANDI

Açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dr. M. İbrahim Turhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
“İfade etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum ki; bugün New York, Times Square’de, tam bir Türkiye günü yaşanıyor. Şöyle ki Borsa İstanbul olarak NASDAQ OMX açılış gongunu çalmakla kalmıyoruz; aynı zamanda doçent olarak lisansüstü dersleri verdiğim ve mezunu olduğum Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yılı onuruna kapanış gongunu da Boğaziçi Üniversitesi Rektörümüz Sn. Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu ile birlikte bu akşam çalıyoruz.”     

"BU BÜYÜK BİR BAŞARI"

NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Meyer ‘Sandy’ Frucher da NASDAQ OMX seansının Borsa İstanbul için çalınan gong töreni ile başlamasının kendisi için çok büyük bir zevk olduğunu vurguladı ve söz konusu ortaklığın NASDAQ OMX ve Borsa İstanbul için çok önemli olduğunu belirtti. Frucher;    
“Sadece 1,5 yıl içinde hem yatay hem dikey entegrasyonunu başarıyla gerçekleştirmiş başka bir borsa yok. Üstelik bunu başarabilmiş bir borsa sadece gelişmekte olan ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de bulunmamaktadır. Borsa İstanbul’un bunu büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğini gönülden söyleyebilirim. Bu gelişmeler doğrultusunda, İstanbul da uluslararası bir finans merkezi olma yolunda emin adımlar atıyor.” dedi.

BİST'E TEKNOLOJİK KNOW-HOW KAZANDIRACAK

Borsa İstanbul ile NASDAQ OMX arasında imzalanan stratejik ortaklık kapsamında NASDAQ OMX, dünyanın öncü piyasa uygulaması Genium-INET ve tüm ilgili platform ve uygulamaları, ileri ve eksiksiz piyasa teknolojisi çözümleri ve bu çerçevede danışmanlık hizmetleri sunacak. 

Bu ürünlerin Avrasya bölgesindeki satış hakları Borsa İstanbul’a ait olacak ve nihai olarak Borsa İstanbul, teknolojik açıdan know-how kazanmış olacak. Taraflar ayrıca, Borsa İstanbul’un, küresel çaptaki ihraçcılar, yatırımcılar ve şirketlere hizmet veren, Avrasya bölgesinin sermaye piyasası merkezi olarak konumunu ve markasını güçlendirmek amacıyla yakın iş birliği içinde çalışacak. Borsa İstanbul, NASDAQ OMX’in tüm sermaye piyasası araçları için, alım-satım, takas, piyasa gözetimi ve risk yönetimi sistemlerini kendi sistemlerine entegre edecek ve kullanacak. 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Borsa İstanbul İbrahim Turhan Avrasya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (1)

Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

eskiden CHP'ye borsa demişler..hönk..demiş.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title