Haberler

Narlıdere'nin Temiz Hava ve Doğası Asma Bahçelerde

Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmir’deki hava kalitesinin de azaldığını ifade eden Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, özel bir konumda olan Asma Bahçeler’in doğası ve temiz havasıyla fark oluşturduğunu belirtti.

Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmir'deki hava kalitesinin de azaldığını ifade eden Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, özel bir konumda olan Asma Bahçeler'in doğası ve temiz havasıyla fark oluşturduğunu belirtti.

İzmir'de, gürültü ve hava kirliliği nedeniyle yaşamın giderek zorlaştığını aktaran Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, Narlıdere'deki Asma Bahçeler'in temiz havasının Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından analiz edilerek tescillendiğini vurguladı. Tanyer, "Projemiz çok özel bir konumda. Asma Bahçeler'de hava kalitesinin ölçümlenmesi için 30 gün boyunca dört farklı noktadan kükürtdioksit ve azotdioksit verileri alındı ve şehir merkezindeki verilerle karşılaştırıldı. Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı genelgesiyle yenilenen sınır değerlerinin çok altında olduğu belirlendi" dedi. İnsanların bir ömrünü geçirdiği konutların mimarisi ve dayanıklılığı kadar temiz havaya da sahip olması gerektiğini aktaran Tanyer, "Kent merkezinde kirli havayı ister istemez soluyoruz. Bu durum çocukları daha da olumsuz etkiliyor. İnsanların yaşamlarını sürdürdüğü, en kıymetli yakınlarına bıraktığı evlerin sağlıklı ve temiz havasıyla bir bütün olması gerekiyor. Çünkü sağlık her şeyden önemli ve en temel hakkımız. 22 yıldır inşaat yaptığımız bu bölgede konutlarımızın havası ve doğayla beraber sakin ortamı, mimari konseptimizle bir bütün olarak çok iddialıyız" diye konuştu.

İnşaat tekniği alanında yalıtım konusuna özel önem verdiklerini dile getiren Münir Tanyer, su ve ısı yalıtımı sayesinde binaların hem daha uzun ömürlü olduğunu, hem de daha az enerji sarfiyatı yaptığını anlattı. Eski binalarda yalıtım yapılmamasının yüzde 30-40 oranında ısı kaybına yol açtığına dikkat çeken Tanyer, şöyle devam etti:

"Bu durum ciddi maddi kayıplara neden oluyor. Projemizde en son teknolojiyle cephe ve çatı yalıtımlarını yaptık. Ev sahipleri için büyük bir tasarruf sağladık. Son derece ekonomik şekilde ısınacaklar. Bulunduğumuz mevkii merkeze göre yaz kış 3 - 4 derece rdaha serin oluyor. Şu anda Asma Bahçelerde yaşam başladı. Ev sahipleri yalıtımla sağladığımız bu avantajı keyifli bir şekilde yaşıyorlar. Bizlere 'Çok huzurlu uyuyor ve uyanıyoruz' diyorlar." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Narlıdere Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title