Haberler

Narlıdere CHP Gençlik Kolları Madımak'ı Andı

Güncelleme:

Narlıdere CHP Gençlik Kolları, Madımak Otelinin ateşe verilmesi sonucu 37 kişinin hayatını kaybettiği olayları anmak için etkinlik düzenledi.

21. yıl önce Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri için Sivas'a giden sanatçı, şair ve yazarların konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 37 kişinin hayatını kaybettiği olayları anmak için Narlıdere CHP Gençlik kolları tarafından bir etkinlik düzenlendi.

CHP Narlıdere gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlik Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı, Madımak Oteli'nde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, kaybedecek zamanlarının olmadığını hatırlatarak 'Acil olarak birleşmeye ve bir olmaya ihtiyacımız var. Bizlere bu acıları çektirenlere karşı bir yumruk gibi bir araya gelme zamanıdır artık' dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, 'Birlikte olmak ve dayanışma içerisinde olmak bizim tek seçeneğimizdir' diyerek sözlerine başladı. Batur "Yıllar su gibi akıp gidiyor. Tam 21 yıl olmuş. Dönemin hükümet yetkileri ve sorumluluk sahibi insanlarının yaptığı açıklamalar anlaşılır ve kabul edilebilir değil. Şüphesiz bu bir tezgahtı. 37 canımızı diri diri yaktılar. Bunun üzüntüsünü en derin bir şekilde yaşıyoruz. Madımak otelinde katledilen canlarımızın anılarını hiçbir zaman kalbimizden silmeyeceğiz ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından CHP Narlıdere gençlik kolları tarafından hazırlanan Sivas'ta kaybedilen canları anlatan slayt gösterildi. Etkinlik Madımak olayını anmak için Ulaş Acar söylediği türkülerle devam etti. CHP Gençlik kollarının düzenlediği semah gösterisi ise büyük bir beğeni ile izlendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdül Batur Narlıdere İzmir Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title