Haberler

Naras Barajı Sulaması Projesi

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Naras Barajı Sulaması Projesi'nde çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını bildirdi.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Naras Barajı Sulaması Projesi'nde çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını bildirdi.

Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman ve Köksal Buğra Çelik ile barajda ve sulama inşaatında incelemelerde bulunan Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, boru hatlarını döşeme çalışmalarının 500 metrelik kısım dışında tamamlandığını belirtti.

Barajdaki vana odası ön projelerinin tamamlandığını ve imalatlarına başlanacağını vurgulayan Özgür, "DSİ olarak görevimiz suyun her bir damlasını zararsız hale getirip, insanların ve doğanın faydasına sunmaktır. Tamamlanan barajımız ve son aşamaya gelen sulama inşaatımız tamamlandığında bölgedeki mümbit olan toprakları suya kavuşturmuş olacağız" ifadesini kullandı.

Suyun toprakla buluşmasının bereket olduğunu vurgulayan Özgür, bereketlenen toprakların bölgedeki insanları ekonomik olarak daha güçlendireceğini belirtti.

Özgür, Naras Barajı Sulaması Projesi tamamlandığında Manavgat ilçesi ve çevre köylerinin sulama suyu probleminin çözüme kavuşacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title