Haberler

Nadasa Bırakılan Tarlalar, Yaban Hayvanları İçin Ekilecek

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, köylerde yaban hayatının olduğu alanlarda nadasa bırakılan tarlalara tohum ekerek yaban hayvanlarının köylülerin bağ, bahçe ve arılarına zarar vermesini önleyeceklerini söyledi.

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, köylerde yaban hayatının olduğu alanlarda nadasa bırakılan tarlalara tohum ekerek yaban hayvanlarının köylülerin bağ, bahçe ve arılarına zarar vermesini önleyeceklerini söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün "Yaban Hayvanlarının Doğal Ortamlarında Desteklenmesi Eylem Planı" kapsamında çalışma başlattıklarını belirtti.

Köylerde yaban hayatının olduğu alanlarda nadasa bırakılan tarlalara tohum ekerek yaban hayvanlarının köylülerin bağ, bahçe ve arılarına zarar vermesini önleyeceklerini ifade eden Aydın, asıl amacın, insan ve yaban hayatı çatışmasını en aza indirerek hem ekonomik hem ekolojik açıdan sürdürülebilir koşulların oluşmasını sağlamak olduğunu dilie getirdi.

Aydın, nadasa bırakılan tarlaların ekimiyle köy yerleşiminde yaşayan göçmen ve yerli kuşların yiyeceği temin edilerek, köylünün kiraz, dut, ahududu, çilek, böğürtlen, elma, armut, ceviz gibi ürünlerinin talan edilmesinin önleneceğine işaret ederek, "Bu amaçla 15 köy muhtarı, gönüllü vatandaşlarımız, köy derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla yapılan görüşmeler neticesinde mevsimsel olarak tarla ekimleri yapacağız. Benim köyümde de keklik ötsün ve kuşlar ile yaban hayatı aç kalmasın diyen duyarlı vatandaşların, derneklerin, vakıfların ve sivil toplum kuruluşlarının bu eylem planına katılmalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title