Haberler

Müzik Sektörü de "Çalıştay" İstiyor

Müzik -Sen, Müzik Alanında Faaliyet Gösteren Meslek Kuruluşlarının ve Sanatçıların Sorunlarının Görüşülmesi Amacıyla Bakanlık Öncülüğünde Bir Kurultay/kongre/çalıştay ve Benzeri Bir Etkinlik Düzenlenmesi Amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Başvurdu.

AKP Hükümeti'nin demokratik açılım çalışmaları kapsamında, gerçekleştirdiği, Alevi Çalıştayları, Roman açılımının ardından, müzik sektörü "bizi de görün" dedi.

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası(Müzik-Sen) Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığı başvuruda, müzik alanında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının ve sanatçıların sorunlarının görüşülmesi amacıyla Bakanlık öncülüğünde bir kurultay/kongre/çalıştay ve benzeri bir etkinlik düzenlenmesini istedi. Müzik sektörünün sorunlarının önemli bir kısmının çözüme kavuşturulması ve öngörülen hedeflere ulaşılmasının ancak yasama ve yürütme organlarının destek ve kararı ile mümkün olabileceği belirtilen başvuruda şöyle denildi:

"Ulusal müziğimizin sorunlarının saptanması, çözüm yollarının aranması,

Ulusal müziğimizin ve müzik sanatçılarımızın dünyaya açılması uluslararası düzeyde tanıtılması, yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi için izlenmesi gereken yol ve yöntemlerin belirlenmesi, Müzik ve sahne sanatçılarının çalışma ve sosyal güvenlik ilişkilerinden kaynaklanan sorunların saptanması ve çözüm yollarının aranması, Müzik ve sahne sanatçılarının mesleki, ekonomik, sosyal, kültürel haklarının korunması ve geliştirilmesi konularında yapılacak çalışmalarının belirlenmesi, Müzik sanatçılarının sanatsal faaliyetlerini yürüttükleri süreçte karşılaştıkları engellerle, hedefe ulaşmakta karşılaşılan sorun ve güçlüklerin aşılabilmesi için başvurulacak çözüm yollarının belirlenmesi, Telif haklarının korunması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yapılması gereken düzenleme ve uygulamaların saptanması, Bakanlığınızca bu konularda uygun görülecek tüm diğer konuların görüşülmesi amacıyla müzik alanında faaliyet gösteren meslek kuruluşları ile sanatçıların katılımıyla kurultay/çalıştay/kongre ve benzeri gibi Bakanlığınızca belirlenecek bir etkinlik düzenlenmesi önerilmektedir." (ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title