Haberler

Mutki'de Khgb Olağan Toplantısı

Bitlis’in Mutki ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) olağan toplantısı yapıldı.

Bitlis'in Mutki ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) olağan toplantısı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç'ın başkanlığında yapılan toplantıya il genel meclisi üyeleri, köy muhtarları ve İlçe Özel İdare Müdürü katıldı. Düzenlenen toplantıda 2015 yılında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verilirken, Birlik Başkanı Kaymakam Mehmet Kılıç ise açılış konuşması yaptı. Kaymakam Kılıç, KÖYDES programları ve gerçekleşen işler konusunda bilgiler sundu. Programların gerçekleştirilmesi aşamasında destek olan kurum çalışanlarına ve muhtarlara teşekkür etti. Kaymakam Kılıç, 2015 yılında yapılan çalışmaları ise şöyle sıraladı:

"Çalışma programı kapsamında eylül ayına kadar yapılan hizmetler yapıldı. 2016 yılında ise eksiği bulunan köylerin KHGB'ye bildirmeleri kapsamında program hazırlayacağız. 2015 yılı çalışma programımıza göre 1 milyon 880 bin TL ile 1 adet 168 kişilik öğrenci pansiyonu yapıldı. 425 bin TL ile 45 köyün camii, taziye evi ihtiyaçları karşılandı. 1 milyon 20 bin TL ile 9 köyün kanalizasyonu yapıldı. 691 bin TL ile 6 köy ile 3 mezranın içme suyu yapıldı. 1 milyon 586 bin TL ile 42 köy yoluna 300 metre yeni yol, 170 kilometre stabilize ve 22 adet sanat yapısı yapıldı." - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mehmet Kılıç Bitlis Mutki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title