Haberler

Mut'ta Turizm Çalıştayı

Mut ilçesinde, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Mut İlçesinin Kültür Turizmi Sektöründe Analiz Edilmesi ve Turizm Envanterinin Çıkarılması" projesi kapsamında "İlçe Turizminin Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu çalıştay düzenlendi.

Mut ilçesinde, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Mut İlçesinin Kültür Turizmi Sektöründe Analiz Edilmesi ve Turizm Envanterinin Çıkarılması" projesi kapsamında "İlçe Turizminin Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu çalıştay düzenlendi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, Mut'un tarihi arkeolojik eserleriyle kültürel ve doğal güzelliklerinin en iyi şekilde tanıtılması için ortaya konan görüşlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı da UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Alahan Manastırı'nın önemli bir tarihi eser olduğunu belirtti.

Mut'un, tarihi arkeolojik, doğal güzellikler ve kültürel değerler açısından oldukça zengin bir bölge olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çakıcı, şöyle devam etti:

"Turizm açısından güçlü bir yanı olan bu çekicilikler, eksikliklerin giderilmesiyle bölge turizmine kazandırılabilir. Alahan Manastırı'nın Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunmaktadır. Bu manastırın dünya mirasına kazandırılması gerekir. Düzenlenen çalıştayla özellikle bölgede yaşayan insanlarımızla sorunları tespit edip, düşünce ve önerilerini alarak, kısa, orta ve uzun vadede nelerin yapılabileceğini tespit etmeyi amaçlıyoruz."

Çalıştaya, Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk, Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Kasım Pınar, Mut Müftüsü İbrahim Köksal, sektör temsilcileri, öğretim elemanları, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çukurova Mut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title