Haberler

Musul'un Etrafındaki Köyler Peşmerge Kontrolüne Geçti

Güncelleme:

Başika'da IŞİD ile savaşan Peşmergeler, Musul'un etrafındaki köylerin büyük çoğunluğunu ele geçirdi. Peşmergeler, geri aldıkları köylerde gece-gündüz nöbet tutuyor.

Irak'ın Musul kenti Başika Bölgesi'nde IŞİD ile savaşan Peşmergeler, geri aldıkları köylerde gece- gündüz nöbet tutuyor. Gönüllü peşmergelerden oluşan Heza Agiri Birliği'nin Batmanlı komutanı Kerim Selahattin Tahir, Musul etrafındaki köylerin büyük çoğunluğunu ele geçirdiklerini ve Musul'a 11 kilometre mesafede beklediklerini söyledi.

IŞİD GEÇMESİN DİYE DERİN HENDEKLER

Peşmerge ve seçkin Zerevani birlikleriyle birlikte gönüllülerin de olduğu birlikler, Musul çevresindeki cephe ve civarındaki köylerin çoğunu denetimi altına aldı. Peşmergelerin ele geçirdiği köylere, IŞİD araçlarının geçmemesi için derin ve geniş hendekler kazdığı görüldü. Boşaltılmış köylerde nöbet tutan Peşmergeler, IŞİD korkusu yüzünden köylerini terk eden ve hasat zamanı geri dönen köylülerin güven içinde tarlalarına gitmelerini sağlıyor.


"BU MİLLETİ BU BARBARLARDAN KURTARACAĞIZ"

Musul'un kuzeyindeki bir köyde nöbet tutan Kürt Peşmergelerinden Heza Agiri güçleri birliğinin aslen Batmanlı olan Komutanı Kerim Selahattin Tahir, Musul'un etrafının Peşmerge ve koalisyon güçleri tarafından sarıldığını belirterek şöyle dedi:

"İnşallah yakın zamanda bu milleti, bu barbarlardan kurtaracağız. Ben bir Heza Agiri (Ateş Birliği) Peşmergesiyim. Bu IŞİD barbarlarının karşısında bulunan cephenin önündeyim ve canımı siper etmişim.


"MUSUL'U ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

Şuan bulunduğumuz cephe IŞİD işgalinde bulunan Musul'a 11 kilometre uzaklıkta doğu tarafımızda Türk askeri birliğinin bulunduğu Başika ve batı tarafımızda IŞİD işgalinden yeni kurtarılmış Tıleskof var. Musul'un çevresini sarmış durumdayız. Tekrar umud ediyorum ki içinde Asuri, Türkmen, Ezidi ve diğer tüm halkların yaşadığı Musul'u özgürleştireceğiz. Peşmerge, Kurdistan halkların olduğu her karış toprağını ve şerefini korumak için mücadele ediyor. Bizler de Heza Agiri olarak kanımızın son damlasına kadar nerede mücadele etmemiz gerekiyorsa orada mücadele edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Musul Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500

Yorumlar (2)

CLAPS LOCK:

NE OLACAK Kİ 1 DAKİKA SONRA EL DEYİŞTİRİR ALIŞTIK

13
7
yanıtYanıtla
Ahmet:

MUSUL KERKÜK KÜRTLERİNDİR

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title