Haberler

Mustafa Yazgan'a "Saygı Gecesi"

"Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesi" etkinliğinde, yarın Mustafa Yazgan konuk edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü,  "Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesi" kapsamında Mustafa Yazgan'ı ağırlayacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kültür Müdürlüğü, İstanbul'un kültür hayatına katkılar sunmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda başlatılan "Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesi" etkinliğinde Mustafa Yazgan konuk edilecek.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yarın düzenlenecek ve Mustafa Yazgan'ın da katılacağı etkinlikte, İsmail Kahraman, İsmail Emrah Karayel konuşmacı olarak yer alacak.

Mustafa Yazgan kimdir?

Gaziantep'te 1940 yılında doğan Mustafa Yazgan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şubesi'nden 1963'te mezun oldu. Aynı fakültede doktora çalışması yapan Yazgan, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde asistan oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Özel Kalem Müdürü ve Batı Dilleri Mütercimi, Milli Prodüktivite Merkezi'nde uzman olarak çalışan Yazgan, 1971-1976 yılları arasında yayıncılık yaptı. Sanayi Bakanlığı'nda müşavirlik görevinin ardından 1979'da yeniden yayıncılığa başladı. Yazgan, 1981 yılında Kültür Bakanlığı'nda müşavirlik yaptı.

Gazetecilik ve yazarlık yapan, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konferans veren Yazgan'ın,

Yeni Ülkü, Düşünen Adam, Adalet, Yeni İstiklal, Büyük Doğu, Yeni İstanbul, Yeni Devir, Sebil ve Vesika gibi birçok gazete ve dergide yazı ve şiirleri yayınlandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Yazgan İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title