Haberler

Mustafa Balbay Urlalılarla Buluştu

Güncelleme:

Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası dolayısıyla Gazeteci-Yazar İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Urlalılarla buluştu.

Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası dolayısıyla Gazeteci Yazar İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Urlalılarla buluştu. Urla Belediyesi ve CHP Urla İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Balbay, esnafları da unutmayarak, tüm Urlalıları selamladı.

Eski Belediye Binası yanında bulunan mini meydanda Urlalılara seslenen Balbay konuşmasına, "Biraz önce Urla sokaklarında gezerken bir vatandaş gelip, sen bizler için hapiste yattın. Hakkını helal et, dedi. Ben de, hakkımız karşılıklı ama hakkım varsa ancak mücadeleye devam ederek hakkımı helal ederim dedim." sözleriyle başladı.

Mustafa Balbay sözlerine, bu hafta Umur Mumcu'nun 21'nci, 31 Ocak'ta ise Muammer Aksoy'un 24'ncü ölüm yıl dönümü. Ben Ahmet Taner Kışlalı'nın, Uğur Mumcu'nun öğrencisiyim. Bu mesleğe onlarla başladım ve 20'li ve 30'lu yaşlarımda toplumu aydınlatma yolunda onlarla birlikte yürüdüm. Biz aydınlarımızı unutmadık. Onlara olan borcumuzu onların düşüncelerini iktidara getirerek ödeyebiliriz" diye konuştu.

Urlalılara, sizler bu ülkenin aydınlarına en çok sahip çıkan insanlarsınız diyen Balbay, şunları söyledi: "Urla sadece Ege bölgesinin değil, tüm Türkiye'nin bilip, değer verdiği bir kent. Pek çok örneğin başında verebileceğim gibi Urla Necati Cumalı'sına sahip çıkmıştır. Urla'da kadınların sesi erkeklerden daha çok çıkıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de böyle yaptığımız gün Türkiye daha güzel olacak" dedi.

Özgürlüğünün 49'ncu günü olduğunu ve bu süre zarfında da 75'nci kez mikrofonda konuşma yaptığını ifade eden Balbay, kendisinin yarım bir özgürlük yaşadığını söyleyerek, toplum tarafından kabul görmemiş davalar yüzünden hapis yatan demokrasi aydınlarının özgür kaldığı gün, tam özgürlüğüne kavuşacağını söyledi. Mustafa Balbay, "Milletvekilliğimi mecliste değil, halkın arasında sizlerle birlikte yapmaya devam edeceğim. Gerilimden menfaat uman bir iktidar, Türkiye'nin partisi olamaz. Biz toplumun her kesimini kucaklıyoruz. Biz her şeyi hukuka uygun yapacağız. Biz yaşadıklarımızdan intikam değil, adalet yaratacağız." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetini 21'nci Yüzyıla taşımayı hedeflediklerini ifade eden İzmir Milletvekili, Atatürk'ten 3 miras kaldı. Akıl, bilim ve değişim. Bu yolda yılmadan yürüyeceğiz. Atatürk, "Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar."demiş. Biz de dinlenmeden yolumuza devam edeceğiz. Güzel günler bizim olacak. Hayat çok daha güzel olacak." Sözleriyle konuşmasına son verdi.

Konuşmasının ardından Urla Belediye Başkan Vekili Mehmet Bilgin, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Balbay'a Özgürlük Platformu Sözcüsü Gürol Saygı, Atatürkçü Düşünce Dernegi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Filazi ve kalabalık bir toplulukla, Başkan M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun Urla'ya kazandırdığı Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'ni ziyaret eden Mustafa Balbay, Urla'dan ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Balbay Türkiye İzmir Urla Yerel Haberler

title