Haberler

Müsiad'da "Türkiye'nin Suriye Politikası" Konulu Konferans

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nde, Gazeteci-Yazar Taha Özhan "Suriye'deki Son Siyasi ve Ekonomik Gelişmeler" konulu konferans verdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nde, Gazeteci-Yazar Taha Özhan " Suriye'deki Son Siyasi ve Ekonomik Gelişmeler" konulu konferans verdi.

MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen konferansa AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Siyaset ve Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı Başkanı ve Gazeteci-Yazar Taha Özhan, Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Eski MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman, MÜSİAD Konya Basın Komisyonu Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konferansa katılan Gazeteci-Yazar Taha Özhan, Arap Baharı, Suriye'deki son siyasi ve ekonomik gelişmeler ile Türkiye'nin Suriye politikası ve etkileri gibi konulardan bahsetti. 11 Eylül 2001 den 2010 a kadar olan 10 yıllık sürecin, büyük ölçüde 11 Eylül saldırılarının oluşturduğu atmosferle bağlantılı olduğunu belirten Taha Özhan, "Bu süreç içerisinde yani 10 yıl içerisinde bizim yakın bölgemizde 2 tane işgal 2 tane de savaş yaşadık. Afganistan ve Irak işgal edildi. Lübnan ve Gazze'ye de İsrail saldırdı. Bu 4 ülkede büyük katliamlar yaşandı. Her birisinin siyasi yansımaları ciddi bir şekilde tüm coğrafyayı tabi ki Türkiye'yi etkiledi. Hatta dönüştürdü. Fay hatları kırıldı. Etnik, mezhebi, siyasi fay hatları harekete geçti. Bunların neticelerini hem Arap Baharı'nda hem de Arap isyanları sırasında özellikle gördük. O dönem şekillenen siyasal kırılmalar, kendisini ifade edecek alan bulduğundan itibaren bazen yıkıcı, bazen yapıcı aktörlerin ortaya çıkmasına yol açtılar" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taha Özhan Türkiye Suriye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title