Haberler

Musa Kang'ın Katiline Müebbet Hapis İstendi

ERZURUM'da okula giderken kaçırılan ve altı gün sonra işkence yapılarak öldürülen ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kanğ'ın (13) katili madde bağımlısı B.

ERZURUM'da okula giderken kaçırılan ve altı gün sonra işkence yapılarak öldürülen ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kanğ'ın (13) katili madde bağımlısı B. E. (16) için Cumhuriyet Savcısı müebbet hapis cezası istedi. Erzurum çocuk Savcılığı tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianamede, B. E.'nin tıpkı Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu olayında olduğu gibi cinayeti 'canavar hisle ve eziyet çektirerek' işlediği belirtildi.

52 SABIKASI VAR

Türkiye'nin büyük ilgi ile izlediği 'Musa olayı', 3 Kasım 2009 sabahı Bakırcı Mahallesinde meydana geldi. Evinden Ömer Duygun ilköğretim Okuluna gitmek için yola çakın Musa Kanğ, esrarengiz biçimde kaybolmuştu. Kapüşonlu bir gençle olduğu güvenlik kamelarına yansıyan Musa'nın cesedi, 9 Kasım günü Devlet Demir Yollarına ait tarihi özelliği bulunan metruk bir binada bulunmuştu. Cinayetla ilgili olarak önce kuzeni S. K. gözaltına alınmış, daha sonra madde bağımlısı B. E. yakalanmıştı. çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf eden 16 yaşındaki B. E.'nin, akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlemek için İstanbul Adli Tıp'a gönderildi. Şimdiye kadar 52 ayrı sabıkası olan B. E.'nin Adli Tıp'a gönderilen DNA örnekleriyle ilgili raporlar da Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. DNA örneklerinden katil zanlısının B. E. olduğu kesinlik kazandı. B. E.'nin akli dengesinin yerinde olduğu raporunun da gelmesiyle savcılık iddianameyi hazırladı.

CEM GARİPOĞLU GİBİ

İddianamede, Musa Kanğ'ı öldüren B. E. hakkında tıpkı Cem Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u öldürme olayında olduğu gibi 'canavar hisle ve eziyet çektirerek' öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. çocuk savcılığı tarafından hazırlanan 10 sayfalık olan iddianamede B. E.'nin akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi. Hazırlanan iddianame, Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme iddianameyi incelemeye başladı. Mahkeme iddianameyi kabul ettiği takdirde. B. E.'nin yargılanmasına başlanacak. İddianamede, tutuklanıp cezaevine konulan ve daha sonra B. E'nin yakalanması ile serbest bırakılan Musa Kanğ'ın amcasının oğlu 16 yaşındaki S. K. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

MUSA'NIN GüNLüĞü

3 Kasım: Bakırcı Mahallesinde oturan Musa Kanğ 300 metre uzaktaki Ömer Duygun İlköğretim Okuluna gitmek için evden çıktı. Sonradan isminin B.E. olduğu belirlenen gençle görüldü.

4 Kasım: Musa'nın 'Hacker' olduğu, internet kafelerde 'Metin-2' oyunu oynadığı bu yüzden kaçırıldığı yolundaki iddialar yayıldı.

9 Kasım: İstasyon Mahallesinde gece vakti bir metruk binayı kontrol eden polisler, Fadime- Nejmettin Kanğ çiftinin 6 çocuğundan dördüncüsü olan Musa'nın cesedini buldu.

10 Kasım: Otopsinin ardından Musa Kanğ'ın cenazesi Yoncalık köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan bazı vatandaşlar, "Musa'nın katilleri bulunsun" diye yürüyüş yaptı. Fısıltı gazetesinin yaydığı 'katil yakalandı' haberleri üzerine toplanan kalabalık, linç için Gürcükapı Polis Merkezini basmak istedi.

11 Kasım: Musa'nın öldürülmesi üzerine Valilik, Erzurum ili sınırları içerisinde ilgisi olmayan kişilerin ilköğretim okulları ile liselere 100 metreden fazla yaklaşmalarını yasakladı.

11 Kasım: Musa'nın amcasının 16 yaşındaki oğlu S.K., gözaltına alındı.

12 Kasım: Sabaha yakın mahkemeye çıkarılan S.K. "Musa'yla en son iki yıl kadar önce görüşmüştüm" dedi ve 'Nitelikli kasten adam öldürmek suçundan tutuklandı.

23 Kasım: Musa ile birlikte güvenlik kamelarında kapüşonlu olarak görünen 16 yaşındaki B.E. saat 21.00'de gözaltına alındı. Evinde görüntülerdeki kıyafetler bulundu. Kapüşonun arkasındaki kan izi dikkat çekti.

24 Kasım: Musa 'nın yanındaki "Kopüşonlu olan benim" diye itirafta bulunan B.E., ilköğretim okulu öğrencileri tarafından teşhis edildi ve 'Nitelikli kasten adam öldürmek' suçundan tutuklandı.

25 Kasım: Musa cinayetinden sonra tutuklanan her ikisi de 16 yaşında olan kuzen S.K. ile madde bağımlısı ve 52 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunan B.E. Adliye'de yüzleştirildi. Daha sonra S.K. ve B.E. metruk binaya götürüldü ve yer gösterme yapıldı. Musa Kanğ'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan amcasının oğlu S.K., kapüşonlu gencin yakalanması üzerine tahliye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title