Haberler

Muş'ta "Öcalan'a Özgürlük Yürüyüşü" Yapıldı

Muş’ta Demokratik Gençlik Federasyonu (DEM GENÇ) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA), "Abdullah Öcalan’a özgürlük" adı altında yürüyüş düzenledi.

Muş'ta Demokratik Gençlik Federasyonu (DEM GENÇ) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA), " Abdullah Öcalan'a özgürlük" adı altında yürüyüş düzenledi.

Muş'ta " Abdullah Öcalan'a özgürlük" adı altında yürüyüş düzenlendi. Atatürk Çocuk Parkı'nda toplanan Demokratik Gençlik Federasyonu (DEM GENÇ) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyelerine HDP ve DBP İl Eş Başkanları da eşlik etti. Park önünde toplanan grubun izinsiz meşaleli yürüyüşüne polis izin vermedi. Grubun meşaleli yürüyüşüne asla izin verilmeyeceğini belirten Muş İl Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, kaldırımda yürüyüşün yapılmasını ve karayolunun kapatılmamasını istedi. Yılmaz, herhangi bir taşkınlık ve karayolunun kapatılması durumunda gruba müdahale edileceği uyarısında bulundu. DBP İl Eş Başkanı Cihan Akpolat'ın sadece pankart açıp kaldırımda yürüyüşün yapılacağını ve karayolunun ulaşıma kapatılmayacağını söylemesi üzerine yürüyüşe izin verildi.

Abdullah Öcalan ve Kobani lehine sloganlar atan grup, Necmettin Dede Parkı'nın bulunduğu alana kadar yürüyüş yaptı. Ardından DBP İl Eş Başkanı Cihan Akpolat Kürtçe basın açıklaması yaparak, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılmasını ve özgürlüğünün verilmesini istediklerini" söyledi.

IŞİD'in Kobani'deki saldırısına da dikkat çeken Akpolat, çocukların bile katledildiğini vurgulayarak, kirli politikalardan vazgeçilmesini istediklerini kaydetti.

Yapılan basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe TOMA ve çevik kuvvet ekipleri eşlik etti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Öcalan Kobani Muş Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

vatan:

Allah kimseyi vatansız bırakmasın??????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title