Haberler

Muş'ta Kar Yağışı

Muş’ta etkili olan kar yağışından dolayı 67 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta etkili olan kar yağışından dolayı 67 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilemeye başladı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından dolayı il merkezinde 12, Malazgirt ilçesinde 25, Varto ilçesinde 25 ve Korkut ilçesinde ise 5 olmak üzere toplam 67 köy yolu ulaşıma kapandı. Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, sorumluluk alanlarında 367 köy, 250 mezra ve 2 bin 755 kilometre yol ağı olduğunu söyledi. Etkili olan kar yağışından dolayı 67 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade eden Şeyhmus Yentür, "Biz, 2 bin 755 kilometre olan yol ağını açmak için İl Özel İdaresi ekipleri olarak 39 iş makinesi, 65 personelle hazır bekliyoruz. Vatandaşımıza etkin bir şekilde hizmet götürmek için, ulaşımlarını sağlayabilmek için 24 saat esasına dayalı teyakkuzda bekliyoruz. Hasta, ölüm vakası ve yolda kalmalar hariç, kar yağışının durmasıyla birlikte yol açma çalışmasına başlayacağız" dedi.

Asılsız ihbar uyarısı

Vatandaşlara asılsız ihbarlarda bulunmamaları konusunda uyarıda bulunan Yentür, "Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Kamu kaynaklarının etkin olarak kullanılması lazım. Devletimiz dağın başındaki bir insana, bir gece içerisinde büyük makineleri çıkararak ulaşabiliyorsa, asılsız ihbarların önüne geçilmesi lazım. İhtiyaç varsa, muhakkak gidip o vatandaşımıza ulaşalım, ama asılsız bir ihbarla devletimizin kaynaklarını da israfa mahal verecek şekilde sarf etmeyelim" diye konuştu.

Karın tadını çocuklar çıkardı

Öte yandan, mevsimin ilk karının yağdığı kentte, teneffüs saatlerinde okul bahçesine çıkan çocuklar ise kar topu oynayarak gönüllerince eğlendi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Varto Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title