Haberler

Müs-Der'den Örence Köyünde Kazan Patlaması Sonucu Evini Kaybeden Aileye Destek…

Bayburt merkeze bağlı Örence köyünde banyo kazanı patlaması sonucu evinde ciddi hasar meydana gelen aileyi ziyaret eden Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) Yönetim Kurulu Üyeleri, kazazede aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bayburt merkeze bağlı Örence köyünde banyo kazanı patlaması sonucu evinde ciddi hasar meydana gelen aileyi ziyaret eden Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) Yönetim Kurulu Üyeleri, kazazede aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Örence köyünde 7 kişinin yaşadığı evde, büyük bir gürültüyle banyo kazanı patlamış, ev kullanılamaz hale gelirken, bir kişi de yaralanmıştı. Yaşları 7 ile 10 arasındaki 3 çocuğun da yaşadığı evde, olay sonucu can kaybının yaşanmaması ise en büyük teselli kaynağı oldu.

Olayla ilgili duygularını MÜS-DER üyeleriyle paylaşan ev sahibi Akif Saka, yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi:

"Olay esnasında hepimiz evin oturma odasında bulunuyorduk. Öğlen saatlerinde gerçekleşen patlama anında her birimiz bir duvara savrulduk. Annemi de arkadaki kanepeye savurdu; Eğer duvara veya sobaya vursa daha kötü olurdu. Zaten toz bulutu ile birlikte bayağı basınç oluştu. Her tarafı patlattı. O esnada annem şoka girerek bayıldı. Bizler annemin öldüğünü zannettik. Çocuklarda o esnada feryat figan içerisindeydi. Eşim bulunduğumuz odada olmadığı için onun öldüğünden çok korktuk ama Allah'a şükürler olsun olay esnasında mutfakta yemek hazırlığı yaparken sadece elinden yaralandı. Evimiz oturulamaz hale geldi ama buna da şükürler olsun ki böyle bir patlamadan sağ olarak kurtulduk. Biz bu olayı yaşadıktan sonra Suriye'de her gün evleri bombalanan, ailelerini kaybeden insanların neler yaşadığını birazda olsa hissettik. Allah onlara da yardım etsin.

Ben mağdur edebiyatı yapmak istemiyorum ama kendi imkanlarımızla da evimizi yeniden inşa etmemiz mümkün değil. Devletimiz inşallah bize sahip çıkacaktır. İtfaiye Müdürlüğünün raporuna göre en az 50 bin TL'lik maddi kaybımız var. Bu zor günümüzde bizleri yalnız bırakmayan MÜS-DER'e çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun."

Olayın gerçekleştiği evde incelemelerde bulunan MÜS-DER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır yaptığı açıklamada, "Kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için buradayız. Olayın boyutları hepimizi şoke etti. Basit bir kazan patlaması diye düşünürken, evin büyük bir kısmının tahrip olduğunu, duvarlarının yıkıldığını hatta kolonların hasar gördüğünü gözlemledik. Bütün aileye cemiyetimizin üyeleri adında geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizler dün olduğu gibi bugün de 'Mazlum ve mağdurun yanındayız' ilkesiyle hareket eden bir yapıya mensubuz. Kazazede ailenin yaralarının sarılması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Mevcut evin ikinci katının tamamen yıkılarak yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Evin içerisindeki eşyaların bir kısmı patlama sonucu tahrip olmuş. Tutulan raporlar zaten bunu gösteriyor. Bizler de yaptığımız değerlendirme ve gözlem sonucunda aynı kanaati paylaşıyoruz. Bu konuda Valiliğimiz, Belediyemiz ve diğer paydaş kurumlarımızın katkısıyla yaraları saracağız" dedi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title