Haberler

Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası Verilmesi

İnsan Hakları Savunucular Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasının hukuk cinayeti ve insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

İnsan Hakları Savunucular Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasının hukuk cinayeti ve insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da mahkemenin Cumhurbaşkanı Sisi'den aldığı talimatla halkı sindirmek amacıyla Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verdiğini öne sürdü.

İnsan haklarının açık ihlali anlamına gelen bu hukuksuz kararı kınadıklarını vurgulayan Akbaş, "Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 20 yıl hapis cezasına çarptırılması, hukuk cinayeti ve insanlık ayıbıdır. Ortadoğu'da 'Arap Baharı' diyerek başlatılan, sonra da 'darbe baharına' dönüşen, başta sözde demokratik, özgürlükçü batının ve tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bu insan hakkı ihlallerine susan tüm devletleri, sözde hümanistleri kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akbaş, Mısır'daki darbeye ciddi tek tepkiyi Türkiye'nin gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun dışında emperyalistler, iş birlikçisi Arap rejimleri ve İsrail, Mısır'ın darbe yönetiminin destekçisi olmuştur. Bunun da tek sebebi vardır, emperyalistlerin güdümündeki Ortadoğu'daki yönetimler, Mısır benzeri halk devrimlerinin kendi ülkelerinde de olmasından korkuyorlar. Müslüman halkları, bu iş birlikçi yöneticilerle, dizayn eden emperyalist batıda, halkların devrim yapmasından ve kontrolü elinden kaçırmaktan korkuyorlar. İnanıyoruz ki bugün darbeciler kazansa da yarınlarda Müslüman halkların tepkisi darbecileri de emperyalistleri de ülkelerindeki iş birlikçi yöneticileri de yenecektir."

Bu insan hakları ihlaline, Türk hükümetinin sert bir şekilde tepki vereceğine inandığını kaydeden Akbaş, darbe ve halkın iradesini hiçe saymanın, insanlık suçu olduğunu belirtti.

Türkiye ve Mısır'ın, emperyalistler için endişe duyulan kötü bir örnek olduğunu aktaran Akbaş, Türkiye'de, Gezi olayları, 17 Aralık operasyonu ve Kobani darbe girişimleriyle başarılı olamayanların, Mısır'daki askeri darbeyle başarıya ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Ali Akbaş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

gerçek islam..:

yahu hala kafırlerden laiklerden demokratlardan merhamet bekelyen şarlatanlar var. . bakın ışid ne yapıyor anlaşmak yok uzlaşmak yok kafır zalımleırn koku kurutuluncaya kadar cıhada devam işte bu nun gıbı sebebplerden ihvan kufr amelı işlemıştır demokrası dınıne katılarak kafır olmuştur. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title