Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi İzmir'de protesto edildi.

Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi İzmir'de protesto edildi.

Gündoğdu Meydanı'nda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Memur-Sen öncülüğünde düzenlenen eyleme, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.

Ellerinde Mursi'nin posterleri ile idam kararını protesto eden dövizler taşıyan grup idam kararına tepki sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOP) sözcüsü Halit Çelik, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılmış seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararıyla dünyanın yeni bir zulme daha şahit olduğunu vurguladı.

Bu kararı tanımadıklarını ve boyun eğilmemesi gerektiğini belirten Çelik, "Her zaman barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, demokrasinin ve insan haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Türkiye tarihi 1960, 72, 80 ve 28 Şubat süreçlerinde milli iradenin yok sayıldığı, darbenin ve zulmün meşrulaştırılmaya çalışıldığı dönemlere şahit olmuştur" diyen Çelik, şöyle konuştu:

"Demokrasi şehidi Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını da bu vesileyle bir kez daha rahmetle, minnet ve şükranla anıyoruz. Ayrıca 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın, onu demokrasi dışı yollarla alt edemeyenler tarafında şehit edilmesini de unutmadık, unutturmayacağız. Aynı şekilde, Arap baharıyla Mısır'da yıllardır diktatörlüğünü sürdüren Hüsnü Mübarek yönetiminin sonlanmasının ardından demokratik yollarla seçimle iş başına gelen ve milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin darbe ile alaşağı edilmesini, hapse atılmasını ve dün verilen idam kararını protesto ediyor ve bu karardan Mısır'ın darbeci yönetiminin bir an önce vazgeçmesi gerektiğini deklare ediyoruz. 21. yüzyılında artık demokrasinin, milli iradenin, barışın, huzurun ve insan haklarının benimsendiği bir dünya olmasını istiyoruz."

Açıklamanın ardından Gündoğdu Meydanı'ndan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

Etkinliğe, AK Parti İzmir milletvekili adayları Bilal Kırkpınar ve Gürbüz Akbulut da destek verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Halit Çelik İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title