Haberler

Muratpaşa Söyleşilerinin Konuğu Üstün Dökmen Oldu

Muratpaşa Söyleşilerinin mayıs ayı konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen oldu.

Muratpaşa Söyleşilerinin mayıs ayı konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen oldu. Söyleşiye velilerle, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Katılımcılara kaliteli iletişim için önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Dökmen, "Hayata hep pozitif bakmak, uzun yıllar mutlu yaşamamızı sağlar" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen Muratpaşa Söyleşilerinin Mayıs ayı konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen oldu. Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşi, salon dışında takip etmek zorunda kalan katılımcılar için, barkovizyon kuruldu. Söyleşilere, insanları düşünmeye sevkeden isimlere davet ettiklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Prof. Dr. Dökmen'in, insanlara anlattıklarını hayatın içinden bir kesit gibi skeçe dönüştürüyor olmasının kendisine ilham verdiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZA DOĞRULARI SÖYLÜYORUZ"

Prof. Dr. Üstün Dökmen'i sunarken "Çocuklarımıza söylerken doğru söylüyoruz. Çocuklarımıza iyi, hoşgörülü, toleranslı ol, herkesi olduğu gibi kabul et, saygı duy gibi kaliteli tavsiyelerde bulunuyoruz. Ama kendimiz tam olarak yapıyor muyuz? Yani Üstün Hocam gibi söylediklerimizi hayatın içinde tatbik edebiliyor muyuz? Oyunlaştırabiliyor muyuz '" diyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal şöyle devam etti: "İyi ve hoşgörülü olmak, çalmamak, insanlara saygı göstermek ve herkesin insan olmaktan kaynaklanan hakları-hukukları olduğunu etmek gibi. Bunu hem çocuklarımıza öğretelim, hem de bütün hayatımız boyunca oynayalım. Ne dersiniz' Bu da olsa olsa Pamfilya'da olur. Çünkü buranın antik çağdaki adı; bütün kültürlerin, bütün insanların, farklılıkların barış içinde yaşadığı yer demek olan Pamfilya'dır. Biz hala Pamfilyayız diyorum."

AİLELERE TAVSİYELER

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Dökmen, şu tavsiyelerde bulundu: "Çocuğunuza, her durumda güçlü olmak zorunda olduğunu anlatın. Toplumda telkin edilen yılgın olmanın karşısında güçlü bireyler yetiştirmek çok önemli. Çocuklarınızı, kendi yemeğini kendi yiyen, kıyafetini kendisi giyen çocuk olarak yetiştirin. Ailevi sorunları çözmek için aile danışmanlığı konusunda doğru kişileri seçin. Eşinizle çocuğunuzun önünde tartıştıysanız, çocuğun önünde barışın. Kaygılarınızı eşinizle paylaşın. Geçmişteki güzel anları hatırlayın. Geleceğe yönelik planlar yapın." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Üstün Dökmen Ümit Uysal Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title