Haberler

Muratlı Yesevi Ocakları'ndan Mevlid Programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde Yesevi Ocakları tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Yesevi Ocakları tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.

Yatsı namazının ardından gerçekleşen mevlide, gençler büyük ilgi gösterdi. Çanakkale Zaferi'nin ayağa kalkan millet iradesinin, bağımsız yaşama dışında hiçbir seçeneği olmayan beşeri kudretin ve kuvvetin somutlaşmış hali olduğunu anlatan Muratlı Yesevi Ocakları Başkanı Ejder Zaralı, "Çanakkale, Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişidir. Bu zafer insanlık aleminin şahitliğinde, Türk milletinin varlığına ve yaşama hakkına el uzatan alçaklara karşı abideleşen ruhu olup, şeref ve milli onur savunmasının zirve halidir. Herkes bilmelidir ki, Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır" dedi.

Mevlid-i Şerife katılanlara lokum ve çay ikram edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Tekirdağ Muratlı Yerel Haberler

title