Haberler

Murat Kekilli Yatağan'ı Coşturdu

Yatağan Ziraat Odası tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde planlanan fakat Reyhanlı olayları nedeni ile ertelenen Murat Kekilli konseri pazartesi akşamı Yatağan Amfi Tiyatro'da yapıldı.

Yatağan Ziraat Odası tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde planlanan fakat Reyhanlı olayları nedeni ile ertelenen Murat Kekilli konseri pazartesi akşamı Yatağan Amfi Tiyatro'da yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı konserde konsere gelen vatandaşlar birçok şarkıda Murat Kekilli'ye eşlik etti.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile Yatağan Ziraat Odası tarafından düzenlenen Murat Kekilli konseri geçtiğimiz pazartesi akşamı Yatağan Amfi Tiyatro'da yapıldı. Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday'ın ev sahipliği yaptığı konsere Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Göksel Söylemez, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, siyasi parti, sendika, oda ve STK temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Murat Kekilli'den önce Yatağan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Levent Uyan ve arkadaşları sahne aldı. Uyan ve arkadaşları Murat Kekilli konseri önce seslendirdikleri şarkılar ile izleyicilerden alkış aldılar. Konser öncesi Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık birer konuşma yaptılar. Konser öncesi ilk konuşmayı yapan Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Murat Kekilli'nin hiçbir ücret almadan konsere geldiğini belirterek kendisine teşekkür etti. Yatağan Ziraat Odası hakkında bilgi veren Başkan Buğday; "2007 yılında ekibimle göreve geldiğimizde 13 kayıtlı üyesi ile Yatağan'ın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Ziraat Odası'nı ayağa kaldırmayı hedefledik. Odamız adeta uyuyan bir devdi. Göreve geldikten sonra birçok başarılı çalışmaya imza attık, odamızı bir apartman katından kendi binasına taşıdık. Böylelikle çiftçilerimize daha sağlıklı hizmet etme şansımız oldu. 2010 Haziran ayından bu yana çiftçilerimize kendi binamızda hizmet vermekteyiz. Bu bina arsası ile birlikte odamıza 230 bin liraya mal olmuştur. Yeni hizmet binasının yanı sıra 1 adet traktör, taş toplama makinesi, lazerli tesviye makinesi, 5 adet ilaçlama makinesi ve ekin mibzeri makinesi alarak ilimizdeki en donanımlı oda olduk. Arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu yıl 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü böyle güzel bir etkinlik ile kutlama kararı aldık. Fakat bazı acı olaylar nedeni ile konserimiz bu tarihe ertelendi. Konser sayesinde üretici ile tüketiciyi bir araya getirdik. Konser kararı aldıktan sonra Murat Kekilli kardeşimize ulaştık, kendisi teklifimizi kırmayarak ücret dahi istemeden bu konsere gelebileceğini belirtti" dedi.

B

Konuşmasına bir takım eleştiriler ile devam eden Başkan Buğday; "İlçemizdeki termik santral, kömür işletmeleri, mermer ocak ve fabrikaları en büyük zararı çiftçimize verdiği halde odamıza hiç katkıları olmamıştır. Bunun yanında en büyük kazandı çiftçilerimizden sağlayan esnaf ve iş adamlarımızdan da odamıza hiçbir katkı söz konusu değildir. Başka il ve ilçelerde iş adamları, esnaflar çiftçilikle ilgisi olmadığı halde fahri üye olarak odalara destek olmaktadırlar. Ne yazık ki ilçemizde çiftçilerin üzerinden para kazananlar bu konunun farkında değillerdir. Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazanlarının bereketli olmasını diliyor, tüm konuklarımıza iyi eğlenceler diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Murat Kekilli yeni ve eski albümlerinde yer alan şarkıları seslendirdi. Amfi Tiyatroyu dolduran 5 bin kişi hep bir ağızdan Murat Kekilli'nin şarkılarını seslendirdiler. Kekilli şarkı aralarında yaptığı konuşmalar ve espriler ile konseri izleyenlere hoş saatler yaşattı. Şarkı arasında yaptığı bir konuşmada; "Avrupa'nın birçok yerinde konserlerimiz oluyor, oralara gidiyoruz. Oradan ülkemize, buraya garip bir şekilde bakılıyor. Bizim ne kadar kardeşlik duyguları ile bezenmiş olduğumuzu unutabilirler. Ama halen daha kafalarında barbar Türkler iki tane ağaç için sardılar. Bunlar bizi aşağılamak biliyor musunuz? Burada bahar mahar olmaz, burası Türkiye Cumhuriyet, burası Atatürk'ün cumhuriyeti burası" dedi. Kekilli'nin bu sözleri izleyicilerden büyük alkış aldı. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile düzenlenen ve bir takım olaylar nedeni ile pazartesi gününe ertelenen konser Murat Kekilli'nin söylemiş olduğu şarkılar ile saat 12'ye kadar sürdü. Konserde herhangi bir olumsuzluk olmaması için Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri önlemler aldılar. Etkinlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Reyhanlı Yatağan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title