Haberler

Murat Göğebakan'dan 'Engelsiz' Mesaj

Tuzlalı engelli çocuklar, yetenekleriyle engelleri ortadan kaldırdı.

Tuzlalı engelli çocuklar, yetenekleriyle engelleri ortadan kaldırdı. Çocukların tiyatro oyunundaki becerilerini ilgiyle izleyen sanatçı Murat Göğebakan, "Fiziksel bir değişimi yargılamak kimsenin haddine değildir. Eğer yüreğe bakabiliyorsak haktır" dedi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından 1 yıl boyunca gönüllü öğretmenlerin yardımıyla eğitim alan 50 engelli çocuk, yetenekleriyle engelleri ortadan kaldırdı. İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde Şoray Uzun'un sunumuyla gerçekleştirilen etkinliğe; Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, sanatçı Murat Göğebakan, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelli çocukların hazırladığı sinevizyon gösterisi ile başlayan programda anneleri de düşüncelerini dile getirdi. Gönül Elleri Projesi'nin çocuklarının sosyal hayatı ve özgüven kazanmaları açısından çok etkili olduğunu söyleyen anneler, öğretmenlerinin ilgisi ve çabaları sayesinde çocuklarının yeteneklerinin görebildiklerini söyledi.

"RAKİBİM GÖNÜL ELLERİ DİYE BAKMAYA BAŞLADIM"

Projeye çok değer verdiklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Gönül Elleri Projesi'nin keyifle yaptığım işlerden bir tanesidir. Bu güzel programın bende oluşturmuş olduğu etkisi her şeyden daha farklı çünkü 2009 seçimleri sonrası il yaptığım projeydi. Seçim standında konuşurken de keyif alarak bir şey söylemiştim: 'Ben belediye başkanı değil, aile reisi olmak istiyorum. İlçemizde aç, susuz insanların kalmaması için elimden gelen gayreti göstereceğim.' Bu yüzden de gönülden bir şeylerin olmasını istedik ve gönül elleri projesini hayata geçirdik. Bunu da her şeyi yapacağız ama bunu sadece bizler değil, gönül vermiş gönüllüler yapacak, dedik. Biz sadece gönül ellerimize lojistik destek veriyoruz. Kadın kent gönüllüleri de bunları gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Gönül Elleri Projesi'nin her yerde olduğunu ifade eden Başkan Yazıcı, "Artık öyle bir noktaya geldi ki bu proje, rakibim Gönül Elleri diye bakmaya başladım. Tuzla Belediye Başkanlığını neredeyse Gönül Elleri kapacak hale geldi ve kıskandım" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından çocuklar; resim, müzik, tiyatro ve halk oyunları alanlarındaki bilgi ve becerilerini sergiledi. Şarkı söyleyip saz çalan, tiyatro oyunu ve yarışmalarla salondakileri kahkahaya boğan çocuklar, engellerin engelsiz aşılabileceğini gösterdi. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan çocuklar, öğrencileri kahkahaya boğdu.

MURAT GÖĞEBAKAN'DAN ENGELSİZ MESAJ

Çocukların tiyatrosunu ilgiyle izlediğini belirten sanatçı Murat Göğebakan, "Zor olan imkansız değildir. Sadece imkansız olan zordur. Her ne olursa olsun ben engel tanıyan bir kişiliğe sahip değilim. Bana göre en büyük engel, sevgisizlik ve saygısızlıktır. Eğer birbirimizi olduğumuz gibi kabul ediyorsak bütün engeller kalkmıştır. Her ne olursa olsun kimin başına ne geleceğini sadece Allah bilir. Fiziksel bir değişimi yargılamak kimsenin haddine değildir. Eğer yüreğe bakabiliyorsak haktır" dedi.

Program, engellilerin çeşitli sanat çalışmalarından oluşan sergisinin gezilmesiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuzla Belediyesi Murat Göğebakan Fatma Yazıcı Şadi Yazıcı Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title