Haberler

Murat Dağı Kayak Merkezi Tanıtıldı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde yeni oluşturulan Murat Dağı Kayak Merkezi basın mensupları ve kamuoyuna tanıtıldı.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde yeni oluşturulan Murat Dağı Kayak Merkezi basın mensupları ve kamuoyuna tanıtıldı.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu öncülüğünde Murat Dağı Kayak Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım organizasyonuna Kütahya ve Uşak'tan gelen basın mensupları katıldı.

Murat Dağı Termal Turizm Merkezinde kahvaltı verildikten sonra bin 870 metre yükseklikteki Sarıçiçek Yaylası'nda kurulan kayak pistine giden basın mensupları, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim elemanları gözetiminde kayak yaparak, kar motosikleti bindiler.

Buradaki tanıtım sonunda açıklama yapan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Murat Dağı'nda kayak yapılabileceğini gösterebilmek amacıyla tesisi kış koşullarında kurduklarını ve bu işin burada yapılabileceğini herkese gösterdiklerini söyledi.

Çalışmaların umdukları gibi gayet iyi gittiğini belirten Çorumluoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Haftanın 6 günü burada öğrencilerimize kayak eğitimi veriyoruz. Ayrıca gelen vatandaşlarımız önceden isimlerini bize yazdırmak suretiyle kayak eğitimi alıyor. Murat Dağı'nın zirvesi 2 bin 340 rakıma sahip. Bu zirveye, Sarıçiçek Yaylası'ndaki pistten daha büyüğünü kurmak istiyoruz. Bin 450 rakımlı alanda termal suyumuz var. Hedefimiz, ziyaretçilerimizi kayak takımlarıyla termal suyun bulunduğu alana indirmek. Bu, Türkiye'de olmayan, dünyada sayılı yerlerde olan bir imkan. Yani insanlar kayak yaptıktan sonra sıcak sudan yararlanabilecek."

Çorumluoğlu, zirveye mekanik tesisler inşa edeceklerini ve burasının gelecek yıllarda önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.

Merkezden, kısa vadede 200 kilometre çapındaki alanda bulunan Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar illerinden, uzun vadede tüm Türkiye'den vatandaşların yararlanabileceğini kaydeden Çorumluoğlu, burasının Davraz, Uludağ, Palandöken gibi bir kayak merkezi olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da, Murat Dağı'nın hem termal turizm özellikleri hem de kayak imkanlarıyla Türkiye'de önemli bir merkez olmaya aday olduğunu söyledi.

Saraoğlu, "Murat Dağı Anadolu'nun batısındaki ünlü kayak merkezleriyle yarışacak imkanlara sahip. Burada tesis kurmak isteyen yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Dağı Kütahya Termal Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title