Haberler

Murat Aksu'dan Demirören'e Sert Eleştiri

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Sert Eleştirilerle Tamamlandı.

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı sürerken, başkan adayı Murat Aksu, rakibi olan mevcut başkan Yıldırım Demirören'i sert bir şekilde eleştirerek, idari ve mali açıdan ibra etmeyeceğini söyledi.

Genel kurulda kürsüye çıkan Aksu, Beşiktaş Kulübü ikinci başkanlığı görevinin ardından son yıllarda bulunduğu her ortamda Beşiktaşlılar'ın ortak endişesinin camianın kültüründe olmayan şekilde aşırı borçlanma olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''15 Ekim'de başkanlığa adaylığımı açıkladığım bugüne kadar, yaklaşık 3.5 aylık süreçte Beşiktaş'ın maddi anlamda iflas ettiğinin altını çizmeye çalıştım. Yaşadığımız maddi çöküntünün boyutlarını sizlere anlattım. Sizlerin en doğal hakkı olan bilgiye ulaşmanız ise yapılan manipülasyonlarla engellenmeye çalışılmıştır.Son yapılan transferler ve borçlanmalarla beraber Beşiktaş'ın üzerindeki mali yük 250 milyon doların üstündedir. Beşiktaş'ın borcu konusunda Yıldırım Demirören, Denetleme Kurulu ya da Murat Aksu ne açıkladı?' demeden sadece İMKB'deki bilançolara ve dip notlara bakın. Bu size gerçeklerin ne kadar acı olduğunu gösterecektir" dedi.

Son yıl anonim şirketinin cirosunun 85 milyon lira olduğunu, futbola harcanan para ve finansal pazarlama giderleri hariç cironun 85 milyon lira olduğunu anlatan Aksu, ''Kar marjı sıfırdır. Buna genel giderlerimizi, personel giderlerimizi, banka faiz giderlerini de eklersek ortaya çıkan zarar 29 milyon liraya çıkmıştır. Şirketimiz sadece zarar etmekle kalmamış, zararlar nedeniyle özvarlıklarını kaybetmiş ve ancak mahkeme kararlarıyla yoluna devam edebilmiştir. Borçlar 355 milyon liraya ulaşmış ve buna devam eden uyuşmazlıkları da eklersek 400 milyona yakın bir borç ortaya çıkmıştır. Beşiktaş'ın mali tablosundaki dip notların üçte biri uyuşmazlıklara ayrılmış. Onlarca uyuşmazlık devam ediyor. Sadece son yıl 36 milyon TL finansman giderlerine katlanmıştır'' diye konuştu.

Aksu, başkan Yıldırım Demirören'in de borçlar konusunda başka kulüpleri gündeme getirmesinin yanlış olduğunu ve kötünün emsal olmaması gerektiğini söyledi. Aksu, şunları söyledi;

"Sayın başkan 'Borcumuz abartılıyor, diğer kulüplerin daha fazla borcu var' demesi, içinde bulunduğu durumun ciddiyetini kavrayamadığını göstermektedir. Başkanın şunu iyi bilmesi gerekir ki, Beşiktaş için kötü, emsal olmamalıdır. Beşiktaş'ın borç hanesindeki rakamlar daha fazla olabilir. Sorun Beşiktaş'ın geleceğinin ipotek altına alınmasıdır. Değişim burada olmalıdır. Sorun Demirören'in televizyona çıkıp 'Evet biz de hata yapmış olabiliriz. İyi niyetle Beşiktaş başarılı olsun diye transferleri yaptık' demesinden çok ötededir. Tabii ki Beşiktaşlılığından şüphemiz yok. Ancak iyi niyet başka şey, iş bilmezlik, acelecilik, popülistlik ve yetersizlik başka şeydir.''

Sorunun, transfer edilen futbolcunun kalitesinde olmadığını anlatan Aksu, ''Ödenen miktarın değerinin 3-4 katı üzerinde olmasıdır. Sorun, transfer edilen oyuncuların başka kulüplere bedelsiz gönderilip, kontratlarında yazılan miktarın kulübümüzce ödenmesidir. Sorun, siz ve yönetim anlayışınızdır. Bu mali tablonun bize gösterdiği en önemli şey, artık bu yönetim zihniyetine 'yeter' demenin zamanı gelmiştir'' dedi.

Murat Aksu, Beşiktaş markasının iyi yönetilmediğini iddia etti.Başkan Demirören'in kendisinin yapacakları konusundaki eleştirilerine yanıt veren Murat Aksu, ''Beşiktaş hiçbir zaman büyük hedeflerinden vazgeçmez veya küçülmez. Ancak yapılan transferler konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Değerinin çok üstünde alıp bedavaya göndermeyeceğiz'' dedi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title