Haberler

Muradiye ve Kampüs Ulaşımında Mutlu Son

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin ve Muradiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların ulaşım çilesi sona erdi.

Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin ve Muradiye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların ulaşım çilesi sona erdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yenilenen 69 yeni araç kent kart sistemine entegre edilerek, hizmet vermeye başladı.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte kent genelinde ulaşımda dönüşüm hamlesine start veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye ve Kampüs ulaşımına el attı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Muradiye taşımacıları ve CBÜ Kampüs taşımacıları birleşerek son model 69 yeni araç aldı. Muradiye ve Celal Bayar Üniversitesi'nde hizmet verecek olan araçlar dün belirlenen güzergahta hizmet vermeye başladı.

VATANDAŞLAR KENT KARTLA BİNEBİLECEK

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz, alçak tabanlı, engelli rampası bulunan, klimalı, kamera ve GPS sistemli araçlara Kent Kart sisteminin entegre edildiğini belirterek, vatandaşların rahatlıkla kent kartlarıyla binebileceklerini söyledi. Deniz, "Araçlarla ilgili yenilemeler tamamlandı. Muradiye'ye 53 tanesi kampüs, 16 tanesi Muradiye mahallesi araçları olup toplam 69 araç bu güzergahlarda taşımacılık yapacak. Bugün itibariyle kampüse ve Muradiye Mahallesi'ne hizmet veriyorlar. Bu yeni araçlar sayesinde CBÜ kampüs ve Muradiye Birlik araçları birleşerek aynı hizmeti vermeye başladılar. Manisa merkezinde olduğu gibi bu araçlarda da kent kart sistemi uygulanacak. Muradiye taşımacıları ile CBÜ taşımacıları aynı hatta entegre oldukları için bu kart iki yerde de geçecek" diye konuştu.

YARIM SAAT İÇİNDE 1 LİRA

Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yeni bir düzenleme yapılacağını müjdeleyen Deniz, Muradiye Mahallesi ve kampüs araçlarının şehir içi halk otobüslerine entegre edileceğini belirterek, Muradiye ve kampüsten Manisa'ya gelen kişilerin yarım saat içinde halk otobüslerine 1 lira ödeyeceklerini açıkladı. Deniz, "Muradiye'den gelen öğrenci yarım saat içinde başka bir otobüse bindiğinde sadece 1 lira verecek. Aynı sistem Muradiye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar için de geçerli olacak. Manisa merkezden Muradiye'ye gidecek olan öğrenciler Alaybey'den bindikten sonra garaj tarafından Muradiye kampüs araçlarına binip tekrar indiğinde 1 lira ödeyecek. Ekonomik olarak öğrencilere ve vatandaşları rahatlatacak" dedi.

Yeni araçların vatandaşlara ve öğrencileri rahatlatacağını dile getiren Deniz, güzergahların değişmediğini belirterek, yeni sistemin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Hizmete giren yeni araçları kullanmaya başlayan Muradiye halkı ve Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, son model araçları çok sevdi. Klimalı, alçak tabanlı araçlarla rahat edeceklerini dile getiren vatandaşlar, kent kart sisteminin de herkesi rahatlatacağını belirttiler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muradiye Mahallesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title