Haberler

Mülteci Çocukların Müze Heyecanı

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinin alt katında inşa edilen Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Müze Haftası’nda Başkentli çocukların akınına uğradı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinin alt katında inşa edilen Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Müze Haftası'nda Başkentli çocukların akınına uğradı. Müzeyi ziyaret edenler arasında Irak'tan Türkiye'ye sığınan 120 Türkmen çocuk da vardı.

Yenimahalle Belediyesi, 'Müze Haftası'nda Irak Telafer'den Türkiye'ye sığınan 120 mülteci çocuğa unutamayacakları bir gün yaşattı. Çoğu anne-babasını kaybetmiş, savaştan kaçan çocukların yaralarını bir nebze de olsa sarmak isteyen belediye, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi'nin kapılarını Türkmen çocuklara açtı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da mülteci çocukları yalnız bırakmayarak, müzeyi küçük misafirleriyle birlikte gezdi. "Çocukluğunu doyasıya yaşamak her çocuğun hakkıdır" diyen Yaşar, "Yaşadığınız acı günlerin bir an önce dinmesini, ailenizle, sevdiklerinizle güzel bir hayat sürmenizi diliyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM Gönüllü Hizmetler Topluğu'nun çocuklara eşlik ettiği ziyarette Yenimahalle Belediyesi, minik misafirlerinin bütün yol, yemek masraflarını karşıladı. Müze içerisindeki bölümleri dikkatle inceleyen çocuklar, müze görevlileriyle eğitici oyunlar oynadı, keyifli dakikalar yaşadı. Vahşi Yaşam Bölümü'nde hayvanlarla tanışan çocuklar, doğruluk ve Pinokyo sergisinde hikayeler dinleyip, doğru söylemenin önemini öğrendi. Saygı ve çevre, sevgi ve veteriner kliniği, ses ve ışık deney, yenilenebilir enerji, kuvvet mekanik deney atölyeleri, bilim sınıflarını da gezen çocuklar, gönüllerince eğlendi. Başkan Yaşar da çocuklarla yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti. İnsanlığın zor bir sınavdan geçtiğini ifade eden Yaşar, "Dünya her gün savaşlar, yıkımlar, ölümler, gözyaşlarıyla kararırken, bu dünyada masumiyetini kaybetmeyen tek şey olan çocuklarımız, tutunacak tek dalımız. Bu dünyayı çocuklarımız kurtaracak. Onlar bizim geleceğimiz. Ama maalesef bugün birçok ülkede çocuklar sokaklarda özgürce oynayamıyor. Top peşinde değil de mermilerden, bombalardan kurtulmak, hayatta kalmak için koşuyor. Bırakalım her çocuk, çocukluğunu doyasıya yaşasın. Sokaklarda özgürce oynasın, koşsun, gülsün, canı istiyorsa ağlasın. Biz büyüklerin görevi çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamaktır" ifadelerinde bulundu.

Öte yandan Güdül'ün Karacaören Dağ Köyü'nden 65 çocuk da Müze Haftası dolayısıyla Evrensel Değerler Müzesi'ne gelerek hayatlarında ilk defa müze gezmenin mutluluğunu yaşadı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title