Haberler

Muhtarlardan 'Barış, Dostluk ve Kardeşlik' Vurgusu

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 27. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısında, teröre lanet edilerek, barış, kardeşlik ve dostluk mesajı verildi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 27. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısında, teröre lanet edilerek, barış, kardeşlik ve dostluk mesajı verildi.

Adıyaman Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 27. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısında 'Barış, Dostluk ve Kardeşlik' ana teması işlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan bayan muhtarlar ellerinde Türk Bayrakları ile Onuncu Yıl Marşı'nı seslendirdi. Bayan muhtarlar Onuncu Yıl Marşı sonrasında "Terörün dini, dili, ırkı yoktur, terörün her şeklini kınıyoruz" pankartı açtı.

Programa Adıyaman Vali Vekili Onur Körkçü, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, muhtarlar katıldı.

Adıyaman Müftülüğü Vaizi Harun Doğan, Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, 'Barış, Dostluk ve Kardeşlik' üzerine konuşma yaptı.

Bu konuşmalardan önce Adıyaman Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, selamla konuşması yaptı.

Daha sonra konuşan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini belirterek, "Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımızın olduğu bir dönem içerisindeyiz. Yanı başımızda ateş çemberinde olan bir ülke var. Her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmalıyız. Bayan muhtarlarımız çok müthiş bir serenomi yaptı Terörün dili, dini, ırkı mezhebi olmaz. Terör terördür. Biz terörü başından beri lanetliyoruz, lanet okuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Adıyaman'ın barış kenti olduğunu belirterek, barış, kardeşlik ve dostluk mesajının verileceği nadir yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Başkan Kutlu, "Adıyaman'da tarih boyunca hiçbir yerde hiçbir çatışta, hiçbir savaş olmamıştır. Ondan dolayı aramızda bir husumette doğmamıştır. Bu barış ve kardeşliğimizi bütün dünyaya taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Onur Kökçü, terörün er yada geç biteceğini ifade ederek, "Terörün kökünün kazındığını göreceğiz. Ülkemizin tarihinin en ihtişamlı günlerine doğru adım adım gitmekte olduğunu ve çok kısa bir süre sonra tüm ayak bağlarından ve kronikleşmiş tüm sorunlarından kurtulduğunu göreceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Adıyaman Müftülüğü Vaizi Harun Doğan, Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, 'Barış, Dostluk ve Kardeşlik' üzerine konuştu.

Müftülük Vaizi Harun Doğan, Müslüman kardeşliği vurgusunun yanında insanlık kardeşliği vurgusunun da önemine işaret ederek, Müslümanların terörist olamayacağının altını çizdi.

Doğan konuşmasında, "Yunus Emre'nin 'Yaradılanı hoş gör, Yaradan'dan ötürü' sözünden hareketle, hepimiz insanlık kardeşiyiz. Günümüz dünyasında, son yıllarda Müslüman kardeşliğinden daha ziyade insanlık kardeşliğine vurgu yapmamız, insanlık kardeşliğine yönelik adımlar atmamız lazım geliyor. Hazreti Peygamber Efendimizin (SAV) cihad ahlakında bunu görürüz. Onun cihad ahlakında farklı dinlere mensup din adamlarına, farklı mabetlere dokunulması yasaktır. Allah Resulü (SAV) böyle bir ahlakı bize öğretir" ifadelerini kullandı.

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ise, "İnsanların bir arada yaşaması, insanların birlikte beraber yaşamaları çok önemlidir. Eğer gerçekten dostluk, kardeşlik, sevgi, barış olmaz ise insanlar bir arada yaşayamazlar ve yaşamlarını sürdüremezler. Allah'ın sevgisini kalbine yerleştiren bir kişi kimseye kötülük yapamaz. Kimseyi öldürmez, kimsenin hakkını yemez, kul hakkını yemez, herkese saygı ve sevgi besler" dedi.

Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, "İnsanlarda Allah korkusu zayıfladı, huzurlu yüreklerin yerini öfkeli yürekler aldı. Bir ateş çemberi içerisinde yaşıyoruz. Çevremiz ve dünyanın her bir tarafında ateş sesleri geliyor. Bunlar insani olması mümkün değildir. Zira bizi yaradan Tanrı birbirimize kıyma değil, biz birbirimizi sevmekle mükellef ettiğini bilmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında programda Suriyeli iki kardeş birisi 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı türküyü seslendirirken diğeri, Kur'an-ı Kerim okudu.

Program sonunda plaketler verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Akdeniz Hüsrev Kutlu Harun Doğan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title