Haberler

Muhtarı Kura Belirledi

Buldan ilçesinde, Çatak Mahalle Muhtarlığı seçimlerinde aday olan iki amcaoğlu eşit oy alınca muhtar kura ile belirlendi.

Buldan ilçesinde, Çatak Mahalle Muhtarlığı seçimlerinde aday olan amcaoğulları eşit oy alınca muhtar kura ile belirlendi.

Çatak Mahallesi'nde 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde muhtar adayı olan amcaoğulları Ramazan Bozkurt ve Şemsettin Bozkurt, 36'şar oy aldı. Oyların tekrar sayılması sonrasında sonuç değişmeyince, Buldan İlçe Seçim Kurulu, kura çekilmesine karar verdi. İlçe seçim kurulunda çekilen kura sonucunda Şemsettin Bozkurt, Çatak Mahallesi muhtarı seçildi.

Kura ile muhtarlığa hak kazanan Şemsettin Bozkurt da oyların eşit çıkmasıyla kura çekilmesine karar verildiğini dile getirerek, "Kura sonucunda muhtar seçildim, ilginç bir muhtarlık seçimi yaşadık" diye konuştu.

Çatak Mahalle Muhtarlığında daha önce azalık görevinde bulunan diğer aday Ramazan Bozkurt ise seçimde amcaoğlu Şemsettin Bozkurt ile girdiği rekabetin, seçim akşamı oyların eşit çıkmasıyla her ikisi için de sürprizle sonuçlandığını ifade etti.

Eşitlik üzerine yeni muhtarın ilçe seçim kurulunda yapılan kurayla belirlendiğini dile getiren Bozkurt, "Seçim kurulunda kese içerisine 'muhtar' yazan kağıt ile boş bir kağıt konuldu. Benim çektiğim kağıt boş çıkınca, amcaoğlum Şemsettin Bozkurt, mahallemizin yeni muhtarı oldu, kendisine başarılar dilerim" dedi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bozkurt Buldan Çatak Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

osmanustaosmanusta1966@hotmail.fr:

Oylar esitse donusumlu olarak muhtarlik yapmalilar,Kura ilk donemi belirlemek icin olmali

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title