Haberler

Muhammed Ali'nin "Koruman Var mı?" Sorusuna Verdiği Efsane Yanıt

Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren efsane boksör Muhammed Ali, katıldığı bir canlı yayında "koruman var mı?" sorusuna verdiği yanıtla gönüllerde taht kurmuştu.

ABD'li efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

1964'TE İSLAM DİNİNİ SEÇTİ

Uzun zamandır parkinson rahatsızlığı bulunan solunum rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Muhammed Ali, 1964'te İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını almıştı.

"KORUMAN VAR MI" SORUSUNA EFSANE YANIT

Efsane boksörden geriye ise bir röportajında "Koruman var mı?" diye soran spikere verdiği efsane cevap kaldı. Ali, soruya "Bir korumam var. Gözleri olmasa da görebilen, kulakları olmasa da duyabilen, hafızası olmadan her şeyi hatırlayan. Bir şey yaratmak istediğinde ona sadece 'ol' der. En gizli düşüncelerini bile duyandır. Tahmin et bu kimdir. O Allah'tır. O Benim korumamdır, o senin korumandır." diye yanıt vermişti.

"İSLAM KATİL DİNİ DEĞİL, BARIŞ DİNİDİR"

2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları üzerine Muhammed Ali, başında New York İtfaiye Müdürlüğü şapkası ile Sıfır Noktasına giderek destek ve dayanışmasını göstermek gereği duymuş ve şöyle demiştir:

"Beni asıl inciten, 'İslam' adının bulaştırılması ve 'Müslüman' adının bulaştırılması ve sorun çıkarılıp nefret ve şiddete yol açılması. İslam, katil dini değildir. İslam, barış demektir. Evde öylece oturup insanların sorunun kaynağı olarak Müslümanları yaftalamalarına seyirci kalamazdım."

İlgili Haberler
Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Bakmadan Geçme

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (52)

MUNTAKİM:

Mohammadali cimriydi. Allah koruyorsa Tayyip neden saray yaptı , neden Reyisin Binlerce koruması var. Laf konuşmuş işte mommadali . . Biz reyisle , Reyis İleri ileri 2 geri 5 daha geri varaca z nihayet 1500 lu yıllardaki Muhteşem yıllara.

5
39
yanıtYanıtla
CENGİZ:

``benim tek bir korumam var o da her şeyi gören ve bilen ALLAH''TIR ( c . c ) ``

39
0
yanıtYanıtla
chp:

gerici neolacak

4
32
yanıtYanıtla
MUNTAKİM:

Allah koruyorsa Tayyip neden saray yaptı , neden Reyisin Binlerce koruması var. Laf konuşmuş işte mommadali . . Biz reyisle , Reyis İleri ileri 2 geri 5 daha geri varaca z nihayet 1500 lu yıllardaki Muhteşem yıllara. .

5
28
yanıtYanıtla
gurbetten:

miletin kafasini karistirma yazmis birisi, milletin maalesef cogunun kafasinin icinde beyin yerine mayonez varki, onlar dusunmez , sadece her ne olursa olsun itaat ederler , dogru veya yanlis fark etmez, bakalim kimin yarasi kasinicak bu yorumda.

yanıt2
yanıt4
batmanlı72:

allahın rahmetine nail olmuş muhammed ali kardeşimi kimse parayla eleştirmesin para onun için değersiz bir madendi, eğer para önemli olsaydı madalyonu nehre atmaz gizli yaptığı yardımları yapmazdı, gözü gören kalbi kör olanlara bir ders hayatını okusun birçok yapay romandan dahagüzel, rabbim kardeşime rametinle rameteyle onu engüzel hediyelerle müjdeler inşallah amin.

31
0
yanıtYanıtla
gercekcidir:

bizim sahte müslüman sanatcilara sorsak koruman varmi diye verecekleri cevap kesinlikle evt var 5, 7 8 tane korumam var diye hava atarak söylerler. . bak sonradan müslüman olan adam nasil bir cevap vermis, ki daha kimsenin söz söylemesine firsat vermemis helal olsun sana deva adam. . ALLAH rahmet eylesin tam ramamazan ayinda güzel bir ayda

30
0
yanıtYanıtla
01:

11 EYLÜL OLAYLARINDA BU ADAMIN KAHRAMANLIĞINI NEDEN BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERMEDİLER ??????? KENDİSİNE ALLAH ANİ GANİ RAHMET EYLESİN.

29
0
yanıtYanıtla
El fatiha:

Bismillahirrahmanirrahim. El hamdü lillahi rabbil alemin Er rahmanir rahıymMaliki yevmid din İyyake na''büdü ve iyyake nesteıyn. İhdinas sıratal müstekıym Sıratallezine en''amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim ve lad dallin Amin

27
0
yanıtYanıtla
antropolog:

Allah rahmet eylesin. Kimse yere göğe sığdıramamış da; ne yapmış rahmetli insanlık için. Bir hastalığa ilaç mı bulmuş? Radyoyu mu icat etmiş? Kızılay, akut gibi derneklerde gönüllü olarak mı çalışmış? Yumruk atıp, yumruk yemiş ve cebini parayla doldurmuş. Ha, bir de islamı seçmiş. Bunda şaşılacak bir şey de yok zaten. İnsanlar istediği dini seçer. M. Ali Afrika kökenli olduğu için, kendi doğasına en yakın dini seçmiş.

4
23
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title