Haberler

Muğla2bakan Akdağ Haberine Ek .Muğla´Ya 65 Milyon Liralık Yatırım

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İlin Sağlık Sorunlarını Belirlemek ve Referandum Oylamasında Destek Toplamak İçin Geldiği Muğla'da da Gezi ve İncelemelerde Bulundu. Bakan Recep Akdağ, Muğla Valiliği'nde Toplantı Düzenleyerek Kentin Sağlık Yatırımları Hakkında Bilgi Verdi. Bakan Akdağ'ın Toplantısına Vali Fatih Şahin, CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, AKP Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ve Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Tuna da Katıldı. Toplantı Öncesi Vali Fatih Şahin, Kentin Salık İhtiyaçlarıyla İlgili Brifing Sundu. Vali Şahin, Sağlıkta Önemli Bir Noktaya Gelindiğini Belirterek, Yatırımlardan Memnun Kaldıklarını İfade Etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilin sağlık sorunlarını belirlemek ve referandum oylamasında destek toplamak için geldiği Muğla'da da gezi ve incelemelerde bulundu. Bakan Recep Akdağ, Muğla Valiliği'nde toplantı düzenleyerek kentin sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Bakan Akdağ'ın toplantısına Vali Fatih Şahin, CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, AKP Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ve Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Tuna da katıldı. Toplantı öncesi Vali Fatih Şahin, kentin salık ihtiyaçlarıyla ilgili brifing sundu. Vali Şahin, sağlıkta önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, yatırımlardan memnun kaldıklarını ifade etti.

Sağlıkta önemli projelere imza attıklarını belirten Bakan Recep Akdağ ise şunları söyledi: ''Türkiye'de sağlıkta önemli bir dönüşüm programı uyguluyoruz. Çok ciddi mesafeler katettik. Sağlıkta model bir ülke olduk. Bu başarıyı ahlaki zemin üzerine bina ettik. Vatandaşlarımız sağlık hizmetine kolay erişmelidir. 'Gelen ambulansın mazot parasını verirsen seni istediğin hastaneye götürürüz' söylemleri geride kaldı. Nakil işlemlerinde özel hastaneler ambulans parası talep ederse bu suçtur. Vatandaşımız 'Ben ödeyemiyorum' diyorsa bunu söylemesi yeterli. Muğla'da 7 yılda 65 milyon liralık yatırım yaptık. Kent merkezinde 300 yataklı bir modern hastane yapacağız. Uygun bir arsanın bulunmasının ardından hastanenin yapımına başlayacağız. Ortaca, Köyceğiz ve Datça ilçelerine de yeni birer hastaneye yapacağız. Şu anda imar durumu inceleniyor, arsa araştırmaları son aşamaya geldi.'

Aile hekimliği uygulamasının yakında Muğla'da başlayacağını belirten Bakan Akdağ, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili görüşlerini de anlattı. Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulmasını desteklediklerini söyleyen Akdağ, ''Ülkenin doktorlara ihtiyacı var. Muğla Tıp Fakültesi hastanesini kaldırabilir. Bu konuda desteğe hazırız. Devlet Hastanesiyle bir protokol imzalayarak bu konuyu çözebiliriz. Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak kullanılması halinde bir canlılık geleceğine inanıyorum' dedi.

Bakan Akdağ, daha sonra Ege Han Otel'de Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Muğla Devlet Hastanemi Başhekimi Fahri Tuna ve doktorlarla basına kapılı toplantıya katıldı. Bakan Akdağ'ın, toplantının ardından Milas'a gideceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title