Haberler

Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Muğla İmam Hatip Lisesi mezunları, Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MİHDER) tarafından düzenlenen Bayramlaşma ve Pilav Gününde bir araya geldi.

Muğla İmam Hatip Lisesi mezunları, Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MİHDER) tarafından düzenlenen Bayramlaşma ve Pilav Gününde bir araya geldi.

MİHDER tarafından organize edilen yemeğe AK Parti Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden, Ali Boğa, okulda geçmiş dönemde ve günümüzde görev yapan eğitimciler, okul mezunları ve imam hatip sevdalıları katıldılar.

MİHDER'in öncülüğünde;

Okul idaresi, İlim Yayma Cemiyeti

ve Ensar Vakfı Muğla Şubeleri işbirliğiyle Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen yemeğe oldukça yoğun katılım olduğu gözlendi.

30 Nisan 2012 tarihinde kurulan Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MİHDER)'nin evsahipliğindeki Bayramlaşma ve Pilav Günü'ne Ak Parti milletvekillerinin yanısıra İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cavid Okur, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, Muğla Belediye Meclis Üyesi Ziya Ercan, Memur-Sen Başkanı Hasan Demirtaş ve İmam Hatip sevdalıları katıldılar.

Pilav gününde açılış konuşması yapan MİHDER Kurucu Başkanı Muhammet Furkan Gümüş; " İlk kuruluş yıllarından beri genci yaşlısı, kadını erkeğiyle bu aziz millet, kurmak, yaşatmak ve daha ileriye götürmek için İmam Hatipler etrafında gönülden bir halka oluşturmuş, dişinden tırnağından arttırdığıyla İmam Hatibine destek verip yaşatmış, bugünlere taşımıştır.

İmam Hatip liselerimizin de, milletin bu karşılıksız ihsanı ve samimi teveccühüne, bugün ülkemizin yaşadığı değişim ve kalkınmada güçlü imzaları olan İmam Hatip mezunlarıyla mukabele ettiğini gururla, mutlulukla görüyor Rabbimize hamd-u senalar ediyoruz" şeklinde konuştu.

MİHDER Başkanı Muhammet Furkan Gümüş'ün ardından konuşma yapan Muğla İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt, ilde hafızlık kurumu ve okullarındaki fiziki yetersizlikten bahsederek, "İzmir'de ve Isparta'daki hafızlık kurumlarının durumu gayet iyi ama Muğla'da eksiğimiz var. Bunun yanında okulumuzun fiziki yetersizliği ortada. Yöneticilerimizin desteklerini bekliyoruz. Okulumuz pırıl pırıl olmalı ki öğrenciler buraya geldiğinde, 'Okumalıyım.' demeli. Ayrıca imam hatip okulları ve Kur'an kurslarında spor kompleksleri de olması gerekiyor" dedi.

Muğla İmam Hatip Mezunları Pilav Günü'nde Ak Parti Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden ve Ali Boğa, İmam Hatip Liselerinin eğitim camiası içerisindeki önemini belirten konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından yemeğe katılan davetlilere pilav ve kavurma ikramında bulunuldu. MİHDER tarafından katılımcılara kitap ve dergilerden oluşan yayınlar hediye edildi. Yemek sohbet eşliğinde devam etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Ali Boğa Ak Parti Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title