Haberler

Muğla'daki Roman Bando Üyelerinin "Kadro" Tepkisi

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Cıstır: "Ayrımcı, ırkçı ve nefret söyleminde kim bulunursa onun karşısındayız"

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Muğla Büyükşehir Belediyesinde Roman oldukları için ayrımcılığa uğradıklarını iddia eden müzisyenleri ziyaret etti.

Cıstır, Muğla Müzisyenler Derneğinde gerçekleşen ziyarette 14 bando üyesiyle tek tek görüşerek, yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Bando üyelerinin Romanları onore eden dik bir duruş sergilediğini ifade eden Cıstır, ayrımcı, ırkçı ve nefret söyleminde kim bulunursa onun karşısında olacaklarını belirtti.

Muğla'ya gelmeden önce taraflarla görüştüğünü söyleyen Cıstır, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanı ile pazar günü yaptığımız telefon görüşmesinde bize karşı gayet kucaklayıcı ve şefkatli bir dil kullandılar. Daire Başkanı Recep Altınok ile de telefon görüşmesi yaptık. Kendisine, 'Siz bu beyanı kullandınız mı?' diye sorduk. 'Hayır böyle bir beyanım olmadı' dedi."

Dernek olarak olayın takipçisi olacaklarını belirten Cıstır, nefret söylemine odaklandıklarını anlattı. Cıstır, bando üyelerine hukuki destek de vereceklerini bildirdi.

Cıstır, açıklamanın ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüşmek üzere belediyeye gitti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title