Haberler

Muğla'da "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" Düzenlendi

Fethiye, Bodrum, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman ve Milas ilçelerinde ülkede yaşanan terör olaylarına tepki olarak "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" yapıldı.

Fethiye, Bodrum, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman ve Milas ilçelerinde ülkede yaşanan terör olaylarına tepki olarak "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yaklaşık 600 kişilik grup, Fethiye'deki Beşkaza Meydanı'nda toplandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gruptakiler "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarak, taşıdıkları Türk bayrakları ile yürüyüş gerçekleştirdi.

Cahit Gündüz Caddesi'nde yürüyüşüne devam eden gruba evlerinin balkonunda oturan kişiler ile yoldan geçen vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

- Bodrum

Bodrum ilçesinde ise Neyzen Tevfiz Caddesi'nde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş yapan gruba bazı esnaf işyerlerinde açtıkları 10. Yıl Marşı ile destek verdi. Yürüyüş nedeniyle zaman zaman durma noktasına gelen trafik, polis ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

- 3 ilçe birlikte hareket etti

Dalaman Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği etkinliğe, Ortaca ve Köyceğiz ilçesinden de katılan vatandaşlar Dalaman Belediyesi önünde toplandı.

Atatürk Bulvarı'ndan Türk bayrakları ile yürüyen gruptakiler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Kürt Türk kardeştir, PKK kalleştir" sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Gruptakiler daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

- Meşaleyle yürüdüler

Milas ilçesinde ise "Hepimiz Mehmetçiğiz Yürüyüşü" adı altında Atapark Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Müştakbey Caddesi'nde yürüdü. Bazı vatandaşların meşalelerle yürüdüğü etkinlik, başladığı noktada sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Köyceğiz Dalaman Ortaca Bodrum Yerel Haberler

title